Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Edward poate merge acum pe toate patru labele pentru prima oara in viata. 

Pug-ul de un an a fost trimis la Centrul de salvare Victoria dupa ce crescatorul lui l-a vandut ca ”o metoda ieftina de a detine un PUG”.

pug proteza

Cainele s-a nascut cu trei picioare si un ciot dar acum merge pe toate patru dupa ce a fost ”echipat” cu un membru protetic.
Cainele de 1 an este unul din primele animale din Australia care a fost dotat cu un picior artificial si care poate fugi si se poate juca cu prietenii sai la Centrul de Adoptii din Victoria.

pug proteza australia

Ca urmare a acestui fapt, Ed a fost ales sa fie ”fata” noului Fond pentru Bunastarea Animalelor al Guvernului Victoria care va proteja animalele de companie vulnerabile, asa ca el.

Cand a ajuns prima oara la centru, salvatorilor lui Ed li s-a spus ca Ed a avut si cel de-al patrulea picior, dar ca a fost muscat de catre mama sa cand era mic. Cel mai probabil insa, cainele s-a nascut doar cu un ciot.

pug merge proteza

Cu un trecut destul de tumultuos, fiind vandut inainte ca mascul de reproductie, desi ii lipsea un picior si avea o problema genetica de piele, si apoi ca ”un mod ieftin de a detine un pug”, Edward a primit in cele din urma ingrijirea de care avea nevoie.

Dupa o excursie la un centru de reabilitare din Doventon, echipa de acolo a inceput sa lucreze la punerea lui Ed pe propriile picioare, toate patru de aceasta data.

Proteza sa si harnasamentul de sustinere au fost proiectate de Martin Kaufmann, expert specialist in protezare la animale, care a povestit ca a petrecut multe nopti albe pentru a gasi designul perfect pentru Ed.

Dupa un lung proces, care a inclus multe vizite din partea lui Kaufmann in Australia, specialist care locuieste de altfel in America, piciorul unic al lui Ed a ajuns in iunie.

La inceput, proteza a trebuit sa fie fixata cu o banda elastica pentru ca Edward sa invete sa isi aduca piciorul in fata atunci cand mergea, ceea ce nu invatase sa faca cand era catel.

Din fericire, intregul proces a fost un succes si harnasamentul il ajuta sa tina piciorul in loc. Edward poate acum sa alerge si sa se joace fara ajutorul unei benzi elastice iar centrul spera ca va fi adoptat de catre o familie iubitoare.

pug si kim wells

Trezorierul Kim Wells, principalul sustinator al lui Edward

Noul fond de 1.6 milioane pe care Edward il promoveaza va asista centre animale nonprofit de ingrijire a animalelor care se afla in situatii similare. Initiativa a fost lansata de Edward si de Trezorierul de Stat din Victoria Kim Wells la Centrul de Adoptii de Pug din Victoria si va fi finantat in mare parte din amenzi, penalitati si confiscari de la fermele ilegale de catei, guvernul garantand un venit de 400.000 de dolari pe an pentru urmatorii patru ani.

 

Sursa: dailymail.co.uk