
- Detalii
- Noutăți Medicale
România a găzduit reuniunea șefilor agențiilor pentru siguranța alimentelor din Uniunea Europeană
București, 21-22 noiembrie 2024 – România a găzduit pentru prima dată reuniunea șefilor agențiilor pentru siguranța alimentelor din statele membre ale Uniunii Europene, un eveniment de referință în domeniul siguranței alimentare. La întâlnire au participat 36 de oficiali din 27 de state membre ale UE, alături de reprezentanți ai Comisiei Europene, marcând un moment important pentru consolidarea colaborării la nivel european.
- :
⏱️ Durata estimată a lecturii: ~2 min
București, 21-22 noiembrie 2024 – România a găzduit pentru prima dată reuniunea șefilor agențiilor pentru siguranța alimentelor din statele membre ale Uniunii Europene, un eveniment de referință în domeniul siguranței alimentare. La întâlnire au participat 36 de oficiali din 27 de state membre ale UE, alături de reprezentanți ai Comisiei Europene, marcând un moment important pentru consolidarea colaborării la nivel european.
Evenimentul a avut loc sub egida celei de-a 20-a aniversări a activității Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
„În zilele de joi și vineri avem o reuniune la București și este o premieră pentru România, o responsabilitate și o onoare pentru serviciile veterinare din țara noastră. Este pentru prima dată când România are această responsabilitate de a organiza o astfel de ședință, cu 36 de oficiali din 27 de state membre”, a declarat președintele ANSVSA, Alexandru Bociu.
Agenda discuțiilor
În cadrul reuniunii au fost abordate subiecte de interes major pentru siguranța alimentară, printre care: abordarea uniformă a aspectelor legate de canabidiol (CBD) în produse alimentare, gestionarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat, suplimente alimentare și utilizarea noilor tehnologii în inspecțiile de siguranță și aspecte privind utilizarea și reglementarea biocidelor.
Un pas înainte în colaborarea europeană
Acest eveniment reprezintă un moment important în întărirea colaborării dintre statele membre ale Uniunii Europene pentru armonizarea standardelor și reglementărilor în domeniul siguranței alimentare. Totodată, evenimentul marchează contribuția semnificativă a României în acest sector esențial pentru sănătatea publică.
Sursă: Facebook ANSVSA
Sursa foto: Facebook ANSVSA
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
Noutați Medicale Generale
-
Ce trebuie și ce nu trebuie să puneți în sau pe o rană
- Monica Nita
Obiectivul principal al curățării plăgiloreste de a îndepărta țesutul necrotic și alte fragmente de...
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
Noutăți Medicale PET
-
Particularități de anatomie și fiziologie dentară la iepurele european
- Echipa Veterinarul.Ro
Iepurele (Oryctolagus cuniculus) este un adevărat ierbivor. Dieta naturală a iepurelui constă în...
-
Aspecte histopatologice în fibrosarcom
- Iulia Milin
Fibrosarcomul face parte din categoria tumorilor cavității bucale. Este o tumoare canceroasă derivată...
-
Extracția dentiției temporare la câine
- Echipa Veterinarul.Ro
Majoritatea animalelor domestice prezintă două seturi de dentiție și anume dentiția temporară...
Noutăți Articole Specializate Business
Concurența neloială în medicina veterinară: cum vă protejați clinica de deturnarea clientelei
- Iulian Vieru
De la autoritate la colaborare - Reconfigurarea relației veterinar-client în era digitală
- Madalina Toma
De la incident la criză în organizații
- Madalina Toma
Prezența online de succes - Ghid practic pentru crearea și optimizarea unui website veterinar
- Madalina Toma