Sâmbătă, Decembrie 07, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

București, 21-22 noiembrie 2024 – România a găzduit pentru prima dată reuniunea șefilor agențiilor pentru siguranța alimentelor din statele membre ale Uniunii Europene, un eveniment de referință în domeniul siguranței alimentare. La întâlnire au participat 36 de oficiali din 27 de state membre ale UE, alături de reprezentanți ai Comisiei Europene, marcând un moment important pentru consolidarea colaborării la nivel european.

București, 21-22 noiembrie 2024 – România a găzduit pentru prima dată reuniunea șefilor agențiilor pentru siguranța alimentelor din statele membre ale Uniunii Europene, un eveniment de referință în domeniul siguranței alimentare. La întâlnire au participat 36 de oficiali din 27 de state membre ale UE, alături de reprezentanți ai Comisiei Europene, marcând un moment important pentru consolidarea colaborării la nivel european.

Evenimentul a avut loc sub egida celei de-a 20-a aniversări a activității Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

„În zilele de joi și vineri avem o reuniune la București și este o premieră pentru România, o responsabilitate și o onoare pentru serviciile veterinare din țara noastră. Este pentru prima dată când România are această responsabilitate de a organiza o astfel de ședință, cu 36 de oficiali din 27 de state membre”, a declarat președintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Agenda discuțiilor

În cadrul reuniunii au fost abordate subiecte de interes major pentru siguranța alimentară, printre care: abordarea uniformă a aspectelor legate de canabidiol (CBD) în produse alimentare, gestionarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat, suplimente alimentare și utilizarea noilor tehnologii în inspecțiile de siguranță și aspecte privind utilizarea și reglementarea biocidelor. 

Un pas înainte în colaborarea europeană

Acest eveniment reprezintă un moment important în întărirea colaborării dintre statele membre ale Uniunii Europene pentru armonizarea standardelor și reglementărilor în domeniul siguranței alimentare. Totodată, evenimentul marchează contribuția semnificativă a României în acest sector esențial pentru sănătatea publică.

Sursă: Facebook ANSVSA

Sursa foto: Facebook ANSVSA

 Articole cu același subiect:

Articole similare

Noutăți Medicale

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a raportat în data de 27 septembrie 2024 că, la nivel național, mai sunt active 24 de focare de pestă a...

Noutăți Medicale

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) a confirmat prezența virusului pestei micilor rumegătoare (PMR) în probele prelevate de la oile dintr-o fermă comercială din localitatea Baia,...

Noutăți Medicale

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis un comunicat prin care informează că în România sunt active 56 de focare de Pesta Micilor Rumegătoare (PMR),...

Medicale FERMA

Deși pare bizar pentru un necunoscător al igienii veterinare, normele Uniunii Europene privind siguranța alimentelor se aplică începând de la nivel de fermă conform principiului „de la furcă la...

Noutăți Medicale

Serviciul pentru Inspecții și Siguranța Alimentelor (FSIS) din cadrul Departamentului pentru Agricultură al SUA (USDA) efectuează un audit amplu al sistemului de inspecție a cărnii din România....

Noutați Medicale GeneraleToate

Noutăți Medicale PETToate

Noutăți Articole Specializate Business


 

Acreditare CMVRO