Luni, Mai 20, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Supermarketurile germane cer procesatorilor de carne garantii ca toata carnea furnizata nu contine dioxine.

"De asemenea, pentru carnea care a fost livrata in ultimele doua saptamni, comerciantii cu amanuntul cer rezultatele analizelor de laborator", declara un macelar german. Rezultatele de laborator pentru depistarea dioxinei din carnea deja furnizata nu sunt insa disponibile, pur ╝╞Æi simplu pentru ca nu exista un standard de control in linia de prelucrare a carnii. Din cauza contaminarii depistate recent, acum au fost introduse o serie de analize suplimentare.  Cu toate acestea, ele necesita mai mult timp ╝╞Æi nu sunt disponibile instantaneu.
Un lucru este insa cert, nivelul contaminarii depistat nu este in detrimentul consumatorilor de carne infestata. "Nivelul este sub nivelul maxim admis de standardele europe", declara un toxicolog german.
sursa: pigprogress.com