Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Fotografiile de mai jos arata cum o echipa de 10 medici veterinari au efectuat cu succes o operatie experimentala pe craniu la o testoasa verde de mare.

Pe 19 iulie, la Universitatea de stat N.C. din Raleigh, North Carolina o echipa de 10 medici veterinari a efectuat o operatie pe craniu la o testoasa care avea disperata nevoie de aceasta.

testoasa operatie craniu 1

Operatia trebuia sa inchida o taietura de 7,6 cm la nivelul capului, taietura care a expus membrana invelisului protector al creierului mic. Tanara testoasa a fost botezata Holden, dupa ce a fost gasita pe plaja Holden din North Carolina, aparent victima a unui accident cu o elice a unei barci.

testoasa operatie craniu Julie Hempstead oftalmolog

Oftalmologul Julie Hempstead verifica ochii lui Holden.

Maria Serrano 3

Holden este fixat in pozitia necesara unui tomograf de catre Maria Serrano inainte interventiei chirugicale de reparare a ranii care a expus membrana invelisului protector al creierului mic.

Greg Lewbart

Greg Lewbart, DVM, profesor de medicina acvatica, a animalelor salbatice si zooologie la Universitatea de stat N.C. din Raleigh, North Carolina, o echipa de studenti si membri ai Echipei de Salvare CVM Turtle au efectuat interventia chirurgicala experimentala pe testoasa.

recuperare testoasa 5

Holden se recupereaza acum la Centrul de Salvare si reabilitate Karen Beasley Sea Turtle, unde medicii veterinari ii monitorizeaza atent progresul. In final, testoasa va fi eliberata in mare.

 

greg lewbart examinare 6
Dr. Greg Lewbart, in dreapta si studenta Bethany Walters din cadrul Echipei de Salvare CVM Turtle examineaza testoasa.