
- Detalii
- Noutăți Medicale
Vet-AI: Un nou instrument automat de triaj pentru animale depășește performanțele ChatGPT și Gemini în acuratețe clinică
Startup-ul britanic din domeniul sănătății animalelor, Vet-AI, a anunțat rezultatele celor mai recente testări ale noului său instrument automat de triaj, care a demonstrat performanțe superioare față de Google Gemini și ChatGPT de la OpenAI, atât în ceea ce privește acuratețea clinică, cât și eficiența triajului.
Startup-ul britanic din domeniul sănătății animalelor, Vet-AI, a anunțat rezultatele celor mai recente testări ale noului său instrument automat de triaj, care a demonstrat performanțe superioare față de Google Gemini și ChatGPT de la OpenAI, atât în ceea ce privește acuratețea clinică, cât și eficiența triajului.
În cadrul unei comparații oarbe realizate în aprilie 2025, medicii veterinari au analizat 48 de conversații simulate între stăpâni de animale și cele trei modele de inteligență artificială – Vet-AI, Gemini 2.0 și ChatGPT 4.0. Evaluările s-au bazat pe acuratețea clinică, eficiența triajului și criterii subiective precum veridicitatea, integritatea, siguranța, empatia și lizibilitatea.
Modelul de limbaj dezvoltat de Vet-AI a obținut un scor de acuratețe de 81%, depășind Gemini (69%) și ChatGPT (50%). De asemenea, în 81% dintre cazuri, instrumentul Vet-AI a întrerupt triajul la momentul corect, comparativ cu 75% pentru Gemini și 56% pentru ChatGPT.
Pe lângă aceste aspecte, soluția Vet-AI a înregistrat scoruri superioare și în evaluările subiective, fiind apreciată drept mai empatică, mai completă și mai factuală în răspunsurile oferite stăpânilor de animale.
Instrumentul de triaj automat este antrenat pe baza a peste 400.000 de consultații video veterinare realizate de medici autorizați din Marea Britanie. În total, Vet-AI a colectat peste 4 miliarde de puncte de date în procesul de dezvoltare. Modelul este în continuă perfecționare, fiind monitorizat activ, ajustat pe baza feedback-ului și rafinat în colaborare cu experți veterinari, pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de îngrijire clinică și utilizare responsabilă a AI-ului.
Acest instrument poate oferi stăpânilor de animale sfaturi rapide și precise, facilitând accesul la îngrijire veterinară de încredere, în regim online. Combinând inteligența artificială cu expertiza clinică, soluția permite detectarea precoce a problemelor de sănătate și consilierea promptă asupra necesității unei consultații veterinare.
Triajul automat este cel mai recent produs lansat în cadrul misiunii Vet-AI de a face îngrijirea animalelor mai accesibilă și mai convenabilă. Tehnologia permite unui număr mai mare de stăpâni de animale să obțină sfaturi fiabile și îndrumare către nivelul corect de îngrijire
„Aceste rezultate recente reprezintă un punct de referință important în dezvoltarea triajului automat. Demonstrăm că putem oferi îngrijire veterinară online de încredere, prin combinarea expertizei clinice cu cea tehnologică. Acest instrument poate sprijini întreaga industrie, implicând mai mulți stăpâni de animale în prima etapă a îngrijirii veterinare, astfel încât animalele să primească tratamentul de care au nevoie, fie în cabinet, fie de la distanță. Știm că un procent tot mai mare din populația de animale de companie din Marea Britanie are dificultăți în a accesa servicii veterinare. Deși inteligența artificială nu va înlocui niciodată un veterinar, tehnologia inovatoare poate elimina barierele de acces, ceea ce înseamnă că mai multe animale vor primi îngrijire atunci când au nevoie” a declarat Samantha Webster, director veterinar, Vet-AI.
„Cu acest nivel de acuratețe clinică și inovație tehnologică, contribuim la oferirea unei îngrijiri veterinare de calitate unui public mai larg. În plus, ajutăm la stimularea cererii pentru servicii veterinare prin realizarea unui triaj cât mai precis al animalelor”, a afirmar și Paul Hallett, fondator și președinte executiv, Vet-AI.
Sursa: veterinary-practice.com
Articole cu același subiect:
- Detalii
- Bianca Hrib
Noutați Medicale Generale
-
Ce trebuie și ce nu trebuie să puneți în sau pe o rană
- Monica Nita
Obiectivul principal al curățării plăgilor este de a îndepărta țesutul necrotic și alte fragmente...
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
Noutăți Medicale PET
-
Particularități de anatomie și fiziologie dentară la iepurele european
- Echipa Veterinarul.Ro
Iepurele (Oryctolagus cuniculus) este un adevărat ierbivor. Dieta naturală a iepurelui constă în...
-
Aspecte histopatologice în fibrosarcom
- Iulia Milin
Fibrosarcomul face parte din categoria tumorilor cavității bucale. Este o tumoare canceroasă derivată...
-
Extracția dentiției temporare la câine
- Echipa Veterinarul.Ro
Majoritatea animalelor domestice prezintă două seturi de dentiție și anume dentiția temporară...
Noutăți Articole Specializate Business
Angajatorii riscă amenzi de până la 8.000 de lei pentru nerespectarea obligațiilor privind medicina muncii
- Echipa Veterinarul.Ro
Rezistența antimicrobiană și comunicarea
- Iulia Cretu
Modelul BREAKS - comunicarea empatică în situații dificile
- Iulia Cretu
Trei tendințe din social media pentru 2025 și aplicabilitatea lor în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro