Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Bunăstarea tuturor medicilor veterinari este îmbunătățită atunci când diversitatea, echitatea și incluziunea sunt
promovate și aplicate, potrivit anunțului pentru Ziua Mondială a Medicului Veterinar 2023. Evenimentul cade anul acesta pe 29 aprilie, iar tema este "Promovarea diversității, echității și incluziunii în profesia veterinară".

Asociația Veterinară Mondială a creat Ziua Mondială Veterinară în anul 2000 ca o sărbătoare anuală a profesiei veterinare, care are loc în ultima sâmbătă din aprilie. Începând cu 2019, WVA a încheiat un parteneriat cu Health for Animals, asociația globală a industriei de sănătate animală, pentru Premiul Zilei Mondiale Veterinare, care onorează activitățile unui membru WVA legate de această temă.

"Îndepărtarea barierelor și îmbunătățirea incluziunii prin diversitate, echitate și incluziune
politici și practici într-o lume diversă necesită o atenție deosebită în toate domeniile",se arată în anunțul de acordare a premiului din acest an.

„Îmbrățișarea diferențelor înseamnă să respecți și să recunoști pe toată lumea, să te simți în siguranță, să te simți ascultat și apreciat, indiferent de vârstă, clasă, etnie, sex, sănătate, abilități fizice și mentale, rasă, orientare sexuală, religie, dimensiune fizică, nivel de educație, nivel și funcție profesională, trăsături de personalitate sau alte diferențe."

WVA și Health for Animals vor conferi premiul World Veterinary Day și 5.000 de dolari membrului WVA care promovează cel mai bine tema anuală.

Mai multe detalii despre Ziua Mondială Veterinară 2023 și despre Premiul Zilei Mondiale a Medicului Veterinar găsiți aici.