Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

medicul veterinar in principal este un formator de opinii si etalon pentru comunitatea locala

Un nume bun este mai de dorit decat o bogatie mare, si a fi iubit pretuieste mai mult decat argintul si aurulProverbele lui Solomon"Jur! Orice as vedea si as auzi in timp ce-mi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie."

Un nume bun este mai de dorit decat o bogatie mare, si a fi iubit pretuieste mai mult decat argintul si aurul

Proverbele lui Solomon

"Jur! Orice as vedea si as auzi in timp ce-mi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie."

"Jur! Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti; iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur merit sa am o soarta dimpotriva!"

Juramantul lui Hipocrate

Sunt doua citate  spuse de unii dintre cei mai intelepti oameni care au existat si au trait printe noi si de la care avem ce invata. Nu vreau sa comentez aceste citate dar le-am folosit ca motivatie pentru gandul meu de a spune ceva celor de langa mine si a celor ce citesc aceasta revista. Si anume mai reprezinta oare ceva pentru oameni aceste ganduri?

Oare sunt incluse aceste ganduri in setul nostru de valori dupa care ne ghidam in fiecare zi?

Atunci cand suntem pusi in situatia de a alege intre bine si mai putin bine, intre usor si mai putin usor, intre a da si a lua, intre a ridica si a zdrobi, intre adevar si neadevar, oare ce alegem? Ce etalon folosim? Oare in demersurile noastre zilnice cumpanim toate lucrurile  pentru a alege ceea ce este corect si nu usor, ceea ce este valoros si nu avantajos, ceea ce este frumos si nu atractiv, ce se potriveste si nu se nimereste?

Suna cam filozofic ceea ce spun dar cred ca sunt lucruri de esenta care lipsesc societatii noastre, lucruri firesti, normale, omenesti,  de la care se poate construi ceva. Sunt adevaruri incepatoare, dar pe cat de incepatoare pe-atat de necesare. Sunt legi nescrise care, vrem sau nu vrem, actioneaza si in acelasi timp sanctioneaza.

Cred ca singura sansa pe care o avem in vederea redresarii noastre este aceea de a incepe cu inceputul.

Cred ca plaga cea mai mare a societatii noastre ca ansamblu este aceea ca nu mai are nici un etalon dupa care sa se ghideze. Modelele noastre de viata s-au redus doar la politica si politicieni, la filme si VIP-urile din ele, iar rezultatele sunt pe masura. Am ajuns, ca si societate, sa elaboram legi pentru a apara si proteja interese, in timp ce scopul primordial a fost acela de a judeca cu dreptate si nepartinire, iar acolo unde sunt neintelegeri sa poata sa aduca pacea.

Am sa inchei articolul meu tot cu vorbe intelepte asezate pe hartie de marele Solomon:

Prin intelepciune se inalta o casa, si prin pricepere se intareste;

Prin stiinta se umplu camarile ei de toate bunatatile de pret si placute.

Un om intelept este plin de putere, si cel priceput isi intareste vlaga.

Caci prin masuri chibzuie castigi batalia, si prin marele numar al sfetnicilor ai biruinta.

Tot asa, intelepciune este buna si pentru sufletul tau:

Daca o vei gasi, ai un viitor, si nu ti se va taia nadejdea

dr. Fanica LEFTER

"Jur! Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti; iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur merit sa am o soarta dimpotriva!"Juramantul lui HipocrateSunt doua citate  spuse de unii dintre cei mai intelepti oameni care au existat si au trait printe noi si de la care avem ce invata. Nu vreau sa comentez aceste citate dar le-am folosit ca motivatie pentru gandul meu de a spune ceva celor de langa mine si a celor ce citesc aceasta revista. Si anume mai reprezinta oare ceva pentru oameni aceste ganduri?  

Oare sunt incluse aceste ganduri in setul nostru de valori dupa care ne ghidam in fiecare zi? 

Atunci cand suntem pusi in situatia de a alege intre bine si mai putin bine, intre usor si mai putin usor, intre a da si a lua, intre a ridica si a zdrobi, intre adevar si neadevar, oare ce alegem? Ce etalon folosim? Oare in demersurile noastre zilnice cumpanim toate lucrurile  pentru a alege ceea ce este corect si nu usor, ceea ce este valoros si nu avantajos, ceea ce este frumos si nu atractiv, ce se potriveste si nu se nimereste?

Suna cam filozofic ceea ce spun dar cred ca sunt lucruri de esenta care lipsesc societatii noastre, lucruri firesti, normale, omenesti,  de la care se poate construi ceva. Sunt adevaruri incepatoare, dar pe cat de incepatoare pe-atat de necesare. Sunt legi nescrise care, vrem sau nu vrem, actioneaza si in acelasi timp sanctioneaza. Cred ca singura sansa pe care o avem in vederea redresarii noastre este aceea de a incepe cu inceputul. 

Cred ca plaga cea mai mare a societatii noastre ca ansamblu este aceea ca nu mai are nici un etalon dupa care sa se ghideze. Modelele noastre de viata s-au redus doar la politica si politicieni, la filme si VIP-urile din ele, iar rezultatele sunt pe masura.

Am ajuns, ca si societate, sa elaboram legi pentru a apara si proteja interese, in timp ce scopul primordial a fost acela de a judeca cu dreptate si nepartinire, iar acolo unde sunt neintelegeri sa poata sa aduca pacea. 

Am sa inchei articolul meu tot cu vorbe intelepte asezate pe hartie de marele Solomon:Prin intelepciune se inalta o casa, si prin pricepere se intareste; Prin stiinta se umplu camarile ei de toate bunatatile de pret si placute. Un om intelept este plin de putere, si cel priceput isi intareste vlaga. Caci prin masuri chibzuie castigi batalia, si prin marele numar al sfetnicilor ai biruinta. Tot asa, intelepciune este buna si pentru sufletul tau:Daca o vei gasi, ai un viitor, si nu ti se va taia nadejdea