- Detalii
- Social Media și Internet
Strategia de continut social media pentru cabinetele veterinare
Continuam seria articolelor legate de social media si discutam, asa cum ramasese din numarul trecut, despre strategia de continut. Vom aborda problema elaborarii unui plan editorial si despre resursele necesare generarii unui continut de calitate.

Crearea unui plan editorial
Planul editorial va va ajuta sa aveti o viziune de ansamblu asupra strategiei dvoastra de comunicare prin canalele social media. De asemenea, veti reusi sa generati un continut de calitate, armonios cu un impact pe o perioada mai mare de timp. Pe langa obtinerea de rezultate imediate, veti reusi, prin intermediul continutului, sa transmiteti informatii utile pentru publicul dvoastra tinta.
Ganditi-va la subiectele pe care doriti sa le abordati in ansamblul lor si luati in considerare relatiile dintre acestea, astfel incat continutul sa fie abordat gradual. Daca este iarna, abordati subiecte legate de ingrijirea cainilor pe timp de iarna, daca este sezonul cald abordati problemele medicale specifice acestui sezon. Integrati articolele in calendarul sarbatorilor, luand in considerare modul in care comportamentul alimentar din anumite perioade al stapanilor, poate afecta sanatatea animalelor de companie. Tot ceea ce publicati pe website-ul dvoastra, veti putea programa ca postare in social media, astfel incat, la final, totul sa se lege ca intr-o retea complexa. Mesajele vor avea un nucleu comun, vor transmite acelasi valori si vor trebui sa fie redactate in acelasi stil.
Resursele pe care le aveti
Inainte de a crea continut nou, luati in considerare continutul pe care deja il aveti in cadrul cabinetului pe care il reprezentati. Ma refer aici la articole publicate pe website, la pozele cazurilor pe care le-ati avut in cabinet, filmuletele pe care le-ati realizat, brosurile sau articolele publicate pe website-uri sau in reviste de specialitate.
Exploatarea si valorificarea resurselor disponibile va vor ajuta in procesul de creare de continut. Veti reusi sa aveti consistenta in mesaje si, mai mult de atat, veti contribui la generarea de subiecte de discutie, fara a va indeparta de la strategia pe care ati stabilit-o.
Puteti folosi, ca resurse pentru comunicarea in social media, orice descriere a unui serviciu pe care il aveti in cabinet, orice explicare a unor termeni medicali veterinari, avantajele sau dezavantajele unei anumite proceduri medicale, recomandarile privind noi tehnici de diagnosticare, rezultatele unor studii despre care ati citit sau pe care le-ati realizat dvoastra in cabinet.
Nu trebuie sa omiteti faptul ca pagina de social media nu este un site de prezentare al cabinetului. Este un spatiu comun, unde mii de oameni asteapta sa gaseasca lucruri de interes pentru ei. A vorbi majoritatea timpului despre tine si despre ce faci tu nu este cea mai eficienta cale de a atrage fani/clienti/simpatizanti.
In numarul viitor vom vorbi despre munca pe care o implica mesajele publicate in social media, precum si despre metodele de masurare, analiza si evaluare ale rezultatelor.
- Detalii
- Iulia Cretu
Navigați în cursurile Veterinarul
ANTRENAMENTE:
CURSURI:
- Cursuri Animale de Companie
- Cursuri Animale de Rentă
- Cursuri Animale Exotice și Sălbatice
- Cursuri Cabaline
- Cursuri Management Veterinar
- Cursuri Marketing Veterinar
- Cursuri Comunicare și Relații Publice pentru Veterinari
- Toate cursurile…
Toate cursurile sunt acreditate CMVRO
Autentificare
Ultimele apariții editoriale
Suntem deosebit de încântați să vă prezentăm ultimele apariții editoriale publicate sub sigla Revistele Veterinarul acreditate de Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 15 puncte