Sâmbătă, Aprilie 26, 2025

Exclusiv pentru Medici Veterinari

AVMA are o nouă politică privind „Schimbările climatice și aspectele legate de durabilitate”, în urma solicitărilor membrilor asociației și a cererii Camerei delegaților (HOD) AVMA de a-și elabora mai detaliat poziția pe această temă.

AVMA are o nouă politică privind „Schimbările climatice și aspectele legate de durabilitate”, în urma solicitărilor membrilor asociației și a cererii Camerei delegaților (HOD) AVMA de a-și elabora mai detaliat poziția pe această temă.

Consiliul de administrație (BOD) al AVMA a aprobat această politică și a luat măsuri cu privire la o serie de alte politici în timpul reuniunii sale din 13-15 noiembrie de la sediul AVMA din Schaumburg, Illinois.

Probleme legate de sustenabilitate

Această nouă politică privind schimbările climatice înlocuiește politicile AVMA privind „Schimbările climatice și One Health”, „Responsabilitatea de mediu este o problemă One Health” și „Industriile extractive”.

Noua politică are următorul conținut: „AVMA recunoaște impactul semnificativ asupra sănătății generat de schimbările climatice, inclusiv factorii antropogeni ai problemei. AVMA a aprobat poziția Asociației Mondiale a Medicilor Veterinari conform căreia schimbările climatice reprezintă o urgență globală, recunoscând că medicii veterinari au responsabilitatea profesională de a proteja sănătatea mediului. AVMA recunoaște, de asemenea, că schimbările climatice reprezintă una dintre numeroasele provocări interdependente în materie de durabilitate și este cel mai bine abordată în contextul Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU.”

Comitetul pentru probleme de mediu (CEI), responsabil pentru elaborarea politicii, a scris în recomandarea sa către Consiliu că a lucrat pentru a expune problemele legate de schimbările climatice, „dezvoltând în același timp declarații care ajută la descrierea domeniilor în care medicii veterinari pot avea un impact asupra inițiativelor de durabilitate, astfel cum au fost încurajate de Camera delegaților și de BOD”.

HOD a cerut Consiliului să ia în considerare posibilitatea ca AVMA să dezvolte resurse pentru membri care să promoveze durabilitatea mediului la locul de muncă veterinar în timpul sesiunii sale anuale obișnuite din iulie 2023. Această necesitate a apărut ca urmare a discuției membrilor Camerei despre durabilitatea în medicina veterinară, în special despre ecologizarea locurilor de muncă veterinare, în timpul Forumului de informare veterinară (VIF).

Subiectul VIF a abordat resursele, dar CEI a dorit o politică pentru a sprijini dezvoltarea resurselor, a explicat Dr. Robert Knapp, președintele Consiliului AVMA. „Acesta este primul pas, iar apoi vor veni resursele”.

De la reuniunea HOD, Consiliul a revizuit versiunile anterioare ale politicii în două ocazii separate. „Cu asistență din partea consilierului de legătură, CEI a revizuit formularea politicii propuse și a lucrat pentru a minimiza declarațiile prescriptive și depășirea limitelor”, se arată în document.

Membrii consiliului au discutat una dintre declarațiile politicii care abordează educarea altora cu privire la efectele schimbărilor climatice, care afirmă că „AVMA încurajează medicii veterinari să comunice cu publicul cu privire la impactul unic asupra sănătății care rezultă din schimbările climatice și alte pericole de mediu”. A fost adresată o întrebare cu privire la măsura în care medicii veterinari ar trebui să educe publicul cu privire la problemele de sănătate umană.

„Suntem o profesie largă. Suntem profesioniști One Health. Din experiența mea, suntem la fel de calificați ca oricine altcineva. Nu cred că ar trebui să ne autoexcludem. Dacă nu ne simțim confortabil în (un anumit subiect), ne putem îndrepta către cei care sunt mai bine informați”, a declarat Dr. Michael Bailey, președintele ales al AVMA.

Certificate de inspecție veterinară

O altă politică nouă aprobată de Consiliu se referă la „certificatele de inspecție veterinară (CVI)”.

Politica vine ca răspuns la o solicitare de clarificare a cerinței de eliberare a CVI adresată Consiliului pentru Servicii Veterinare (CoVS) anul trecut.

„Motivul principal al acestei solicitări a fost acela că există încă o percepție în rândul unor medici veterinari conform căreia medicii veterinari care se ocupă de animalele de companie nu trebuie să dețină statutul de acreditare USDA pentru a completa CVI”, se arată în recomandare.

Serviciile veterinare ale Departamentului de Agricultură al SUA (USDA APHIS-VS) acreditează medicii veterinari pentru a completa certificate de inspecție veterinară și alte documente privind circulația animalelor.

Cel mai adesea, CVI sunt utilizate de medicii veterinari specializați în animale destinate consumului uman și în ecvidee pentru a documenta faptul că efectivele sau turmele de care sunt responsabili au îndeplinit toate cerințele în scopul circulației interne sau internaționale. Cu toate acestea, medicii veterinari care examinează câini, pisici și alte animale de companie trebuie, de asemenea, să completeze CVI-uri pentru pacienții care călătoresc în afara statului sau în străinătate.

O parte a politicii afirmă: „Animalele sunt transportate în mod regulat la nivel național și internațional, iar CVI-urile sunt componente vitale pentru a facilita deplasarea acestora, ajutând în același timp la supravegherea, prevenirea, trasabilitatea și controlul bolilor animalelor. Statele Unite și alte țări dispun de reglementări care reglementează circulația și importul de animale. Aceste reglementări protejează oamenii, animalele și ecosistemele, contribuind la prevenirea răspândirii bolilor, dăunătorilor, speciilor invazive și dăunătoare și ajutând la trasabilitatea epidemiologică a bolilor.”

Castrarea ovinelor și caprinelor

Consiliul a aprobat, de asemenea, o nouă politică, „Castrarea oilor și caprelor”.

HOD a discutat anterior politica propusă în timpul reuniunii sale din vara anului 2023, care a fost apoi retrimisă consiliului. Aceasta a fost trimisă înapoi Comitetului pentru bunăstarea animalelor (AWC) cu recomandarea de a include vârsta la care ar trebui efectuată castrarea. Delegații au solicitat, de asemenea, clarificări cu privire la expresia „implicații negative asupra bunăstării”.

AWC a revizuit politica pentru a include recomandări specifice privind vârstele pentru diferitele metode de castrare și a eliminat fraza referitoare la „implicațiile negative asupra bunăstării” deoarece, astfel cum a fost încorporată, intenția frazei era neclară.

Noua politică prevede: „Oile și caprele de sex masculin ar trebui castrate cât mai devreme posibil, dar după stabilirea legăturii materne și obținerea unui aport adecvat de colostru (de exemplu, după vârsta de 24 de ore). Castrarea poate fi efectuată prin bandaj, Burdizzo (prindere) sau chirurgie până la vârsta de 12 săptămâni.”

Sursa: avma.org

 Articole cu același subiect:

Articole similare

Noutăți Medicale

Febra aftoasă este o boală infecțioasă virală extrem de contagioasă, care afectează animalele cu copite despicate, cum sunt vacile, porcii, oile și caprele. Deși nu reprezintă un pericol pentru...

Noutăți Medicale

ANSVSA a anunțat stingerea ultimelor 17 focare de Pestă a Rumegătoarelor Mici (PRM) din județul Tulcea. Conform datelor din 4 octombrie 2024, în România mai sunt active doar 7 focare de PRM, toate...

Noutăți Medicale

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis un comunicat de presă luni, 9 septembrie în care arată că, în România, mai sunt active 47 de focare de pestă...

Noutăți Medicale

Un studiu inovator, condus de Munashe Chigerwe de la School of Veterinary Medicine din cadrul University of California-Davis , în colaborare cu alți cercetători, a fost publicat în ediția din...

Noutăți Business

La începutul lunii septembrie 2024, a fost emis Ordinul nr. 155/143/347/2024 , publicat în Monitorul Oficial nr. 899 din 5 septembrie 2024, prin care Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și...

Noutați Medicale GeneraleToate

Noutăți Medicale PETToate

Noutăți Articole Specializate Business


 

Acreditare CMVRO