- Detalii
- Noutăți Medicale
Program pentru eliminarea utilizării inutile a antibioticelor în Marea Britanie
CVS Group, o rețea de 500 clinici și cabinete medicale veterinare din Marea Britanie a derulat anul acesta un program de revizuire a modului în care prescriu antibiotice, cu scopul de a elimina utilizarea inadecvată sau inutilă a acestora.
CVS Group, o rețea de 500 clinici și cabinete medicale veterinare din Marea Britanie a derulat anul acesta un program de revizuire a modului în care prescriu antibiotice, cu scopul de a elimina utilizarea inadecvată sau inutilă a acestora.
Cabinetele CVS Group pentru animale mici din sud-vestul Angliei revizuiesc prescrierea antibioticelor folosind rezultate din audituri și medicină bazată pe dovezi, în loc să se bazeze pe preferințele medicilor veterinari. Scopul lor este de a schimba cultura prescrierii, de a adopta o abordare de la caz la caz și de a sprijini medicii veterinari să utilizeze antibiotice numai atunci când este absolut necesar.
Inițial, au identificat utilizarea antibioticelor în tratamentul abceselor cauzate de mușcături de pisică (CBAs) ca fiind un subiect demn de investigație. Cefovecinul, un cefalosporin de generație a treia și un antibiotic critic, este adesea utilizat în tratamentul CBAs.
Ca prim pas, cabinetele au solicitat îndrumarea unui specialist în dermatologie cu un program activ de cercetare care implică studiul rezistenței antimicrobiene (AMR). Acest lucru a dus la elaborarea unui ghid clinic care recomandă că, în cazul în care o pisică are un abces discret, fără pirexie (temperatură ridicată) și fără celulită, antibioticele nu sunt necesare.
A fost efectuat apoi un audit clinic de opt luni, cu scopul de a măsura efectul noii orientări. Cabinetele au tratat pacienții care prezentau CBA cu antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), drenarea și curățarea abcesului (dacă era necesar). Proprietarii au fost sfătuiți să curețe zona afectată acasă o dată pe zi. Un pliant de conștientizare a utilizării antibioticelor a fost oferit clienților, împreună cu o explicație completă a raționamentului clinic pentru a nu prescrie antibiotice. Pisicile au fost prezentate pentru o reexaminare condusă de un asistent veterinar la cinci până la șapte zile după tratament.
A fost creată o procedură de consultație atât pentru medicul veterinar la prezentarea inițială, cât și pentru asistentul veterinar la verificarea post-tratament, pentru a colecta informații standardizate. Măsura succesului tratamentului a fost dacă zona CBA părea lipsită de infecție și vindecarea rănii era evidentă la reexaminare. Dacă rana nu începuse să se vindece sau dacă era prezentă o infecție sau febră, tratamentul era considerat nereușit și se oferea tratament suplimentar.
Analiza rezultatelor a arătat că, din cele 22 de pisici incluse în audit, 19 (86%) nu au avut nevoie de antibiotice pentru a trata cu succes abcesul. De asemenea, s-a înregistrat o reducere de 32,6% a numărului de administrări de antibiotice critice în perioada de opt luni după începerea auditului, comparativ cu cele opt luni anterioare.
Ca etapă finală, cabinetele și-au stabilit un obiectiv de reducere a utilizării Cefovecin cu <0,25% în fiecare lună. Ca urmare, incidența utilizării antibioticului de importanță critică Cefovecin a fost redusă de la 155 de injecții la 50 de injecții pe lună pe parcursul unui an (o scădere de 310%).
Sursa: veterinary-practice.com
Articole cu același subiect:
Articole similare
Limfomul la caine si pisica - aspecte clinice si terapeutice
Limfoamele, neoplasme ale sistemului imun includ tumorile limfocitelor si boala Hodgkin. Mai rar, aceste tumori pot fi derivate si din histiocite. Desi exista clasificari sofisticate, care...
Dermatofitozele la pisici si oameni
Dermatofitozele constituie infectii fungice ale structurilor de tesut ce contin keratina, cum ar fi pielea, parul si tesuturile cornoase (ghearele, unghiile). Pentru producerea infectiei sporii...
Medicii veterinari europeni cer acțiuni imediate împotriva rezistenței antimicrobiene
Federația Medicilor Veterinari din Europa (FVE) și Comitetul Permanent al Medicilor Europeni (CPME) îndeamnă viitorul comisar european pentru sănătate să prioritizeze lupta împotriva rezistenței...
Protocolul terapeutic in diabetul zaharat felin de tip II si complicatiile aferente patologiei
Diabetul zaharat este una din cele mai importante endocrinopatii diagnosticate la felinele de companie, incidenta bolii inregistrand o crestere aproape liniara de la un an la altul.
Diagnosticul anemiei la animalele de companie
Anemia reprezinta cea mai frecventa afectiune a seriei eritrocitare (a celulelor rosii din sange / RBC). Anemia poate cauza diverse simptome (ex.: slabiciune generala, letargie, intoleranta la...
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
Noutați Medicale GeneraleToate
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
-
Coaptația externă la păsări: bandaje și atele
- Echipa Veterinarul.Ro
Traumatismele ortopedice pun rareori viața în pericol. Mai întâi stabilizați pacientul prin...
Noutăți Medicale PETToate
-
Efuziunea pleurală felină: diagnosticare in house pentru cazurile de urgență
- Echipa Veterinarul.Ro
Analiza efuziunii pleurale feline în clinică, combinată cu alte teste diagnostice realizate in...
-
Boala autoimună cu implicații ale sănătății orale la animale de companie
- Monica Nita
PV este o boală autoimună erozivă și ulcerativă care afectează pielea și mucoasa bucală a...
-
Extracția carnasierului la câine - prezentare caz
- DR CIOCAN ILIE
S-a prezentat la Cabinetul Stomatologic un câine Doberman, Rex, mascul în vârstă de 10 ani,...
Noutăți Articole Specializate Business
Inventarierea patrimoniului devine o prioritate: Amenzile au crescut semnificativ pentru nerespectarea obligațiilor
- Echipa Veterinarul.Ro
Noul mecanism de stabilire a salariului minim brut pe țară: Ce aduce Legea 283/2024
- Echipa Veterinarul.Ro
Reguli noi pentru decontarea ochelarilor de vedere: Angajatorii trebuie să folosească e-Factura
- Echipa Veterinarul.Ro
ANAF clarifică utilizarea e-Factura pentru tranzacțiile B2C: Facturile vor fi transmise în sistem doar în anumite situații
- Daniel Agape