Miercuri, Iunie 25, 2025

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Ordinul 10/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman

Status: Acte în vigoare

 

Ordinul 10/2008 din 2008.03.21

Status: Acte în vigoare

Versiune de la: 21 martie 2008

 

Intră în vigoare:

20 aprilie 2008 An

 

Ordinul 10/2008 privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman

Dată act: 18-feb-2008

Emitent: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

 

Conținut ordin

Văzând Referatul de aprobare nr. 68.944 din 28 septembrie 2007, întocmit de Direcţia de igienă şi sănătate publică veterinară din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

având în vedere prevederile art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

ţinând cont de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 57/2002, cu modificările ulterioare,

luând în consideraţie prevederile Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 853/2004/CE care stabileşte regulile specifice de igienă pentru alimentele de origine animală,

având în vedere prevederile Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 854/2004/CE care stabileşte regulile specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman,

în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:

 

Art. 1

Se aprobă Norma sanitară veterinară care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

 

Art. 2

Prezenta normă sanitară veterinară a fost elaborată în vederea stabilirii procedurii pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman, în conformitate cu prevederile Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 853/2004/CE care stabileşte regulile specifice de igienă pentru alimentele de origine animală şi ale Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 854/2004/CE care stabileşte regulile specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman.

 

Art. 3

Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

 

Art. 4

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va controla modul de aplicare a prevederilor prezentului ordin.

 

Art. 5

La data intrării în vigoare a prevederilor prezentului ordin se abrogă prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi alimentaţiei nr. 117/1998 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea şi certificarea cărnii proaspete destinate consumului uman, cu modificările şi completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 8 din 15 ianuarie 1999, şi ale Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 83/2004 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea şi certificarea produselor de origine animală destinate consumului uman, cu excepţia cărnii proaspete, cu modificările şi completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 927 din 11 octombrie 2004.

 

Art. 6

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la 30 de zile de la publicare.

-****-

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Radu Roatiş Cheţan

 

ANEXĂ:

NORMĂ SANITARĂ VETERINARĂ care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 221 din data de 21 martie 2008

 

Descărcă ordinul și anexele

Textul întreg al ordinului, cât și anexele asociate, dacă este cazul, pot fi descărcate folosind butonul de mai jos.

 

 

Acreditare CMVRO