Noutăți Medicale
- Detalii
- Noutăți Medicale
FVE si HMA au lansat pe 8 martie un chestionar despre obiceiurile medicilor veterinari europeni de a prescrie antimicrobiene. Scopul chestionarului este de a afla care sunt factorii care influenteaza medicul veterinar atunci cand prescrie astfel de medicamente. Studiul este initiat de HMA (Heads of Medicines Agency) impreuna cu Federatia veterinarilor Europeni (FVE). Studiul va fi activ pana pe data de 15 aprilie.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
- Detalii
- Noutăți Medicale
Pentru ca se apropie sesiunea 2012 de depunere a proiectelor, publicam o serie de intrebari si raspunsuri legate de posibilitatile de finantare din fonduri europene pentru medicii veterinari.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
- Detalii
- Noutăți Medicale
Sudan/Darfur, 1 martie 2012 O echipa VIER PFOTEN compusa din medici si tehnicieni veterinari romani a tratat si sterilizat 150 de caini si pisici fara stapan aflati in perimetrul bazelor militare ale misiunii ONU (UNAMID) din Darfur, provincie din vestul Sudanului.
Misiunea din programul Animale fara stapan a debutat la inceputul lunii februarie, la solicitarea Guvernului sudanez si a UNAMID. Campania a avut ca scop prevenirea inmultirii cainilor fara stapan, pentru a se evita suferintele animalelor si ale oamenilor din aceasta provincie macinata de conflicte.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
- Detalii
- Noutăți Medicale
Organismele veterinare europene continua monitorizarea indeaproape a evolutiei virusului Schmallenberg in Europa, zona nordica. Situatia bolii este in continua schimbare fiind diagnosticata pe arii din ce in ce mai mari in Germania, Marea Britanie, Franta, Belgia si alte state europene. Harta de mai jos arata zonele infectate si modul de evolutie a acestei boli din 10 februarie 2012 cand a inceput programul de monitorizare. Boala este raportata pe baza unui test PCR pentru identificarea ARN viral. Testele serologice sunt in continuare in cercetare, urmand a se fundamenta un test aprobat.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
- Detalii
- Noutăți Medicale
S-a deschis primul laborator exclusiv de radiologie veterinara din Romania. Cu o experienta de peste sapte ani in domeniul radiologiei veterinare, dr. Florin Grosu a deschis Laboratorul 4 Vet, laborator dotat cu solutii ultramoderne de radiologie veterinara. Echipamentele asigura un standard maxim de securitate pentru pacienti si personal. Instalatia radiologica este dedicata practicii veterinare pentru animalele de companie.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
- Detalii
- Noutăți Medicale
O noua optiune terapeutica de la Merial, este disponibila acum si in Romania CERTIFECTTM ofera o protectie superioara a cainilor impotriva capuselor precum si un control eficient al puricilor
- Detalii
- Noutăți Medicale
FVE atrage atentia asupra virusului Schmallenberg
Federatia Veterinarilor Europeni a emis miercuri, 1 februarie 2012, un comunicat de presa in care atrage atentia medicilor veterinari cu privire la noua boala care se raspandeste in randul rumegatoarelor, cauzata de asa-numitul virus Schmallenberg.
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
- Detalii
- Noutăți Medicale
Decanul Facultatii de Medicina Veterinari Iasi din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ”Ion Ionescu de la Brad”, prof. univ. dr. Zaharia Oprean a decedat in cursul noptii trecute in spital, in urma unei boli fulgeratoare.
Profesorul va fi inmormantat sambata , la ora 10.00, la Cimitirul "Sfintii Petru si Pavel". Trupul lui va fi depus la Biserica "Sf. Nicolae" din Copou. Inainte de a fi inmormantat, cortegiul format din membrii mediului academic iesean va trece si pe la Universitatea Agronomica.
Domnul profesor era in fruntea facultatii de medicina veterinara de la Iasi din 2008. Zaharia Oprean a fost unul din cei mai respectati profesori din medicina veterinara din Romania.
S-a nascut pe 2 ianuarie 1953, in orasul Orastie, judetul Hunedoara. Era casatorit si avea doi copii. A absolvit Colegiul National "Aurel Vlaicu" din Orastie, iar in 1979 - Facultatea de Medicina Veterinara, USAMV, Iasi. In 1997 acesta a obtinut titlul de doctor in stiinte Medicale, domeniul Medicina Veterinara, specializarea Morfologie normala si patologica.
- Detalii
- Iulia Cretu
- Detalii
- Noutăți Medicale
Va intrebati care sunt aceste schimbari?
Nimic mai simplu sa le descoperiti singuri. Periodic, la date bine stabilite vom lansa cate un instrument profesional. Ele creeaza un intreg mecanism si de aceea au o logica si o functionalitate precisa. Fiecare mecanism lansat se bazeaza pe functionarea precedentelor si devine suport pentru urmatorul. Asa se va construi un sistem complex, functional si extrem de eficient pentru cine va dori sa il utilizeze. Acum fiecare e liber sa aleaga ce considera ca ii este necesar si este bun pentru el. De aceea programul se numeste "deschide-ti mintea". Este necesar sa fii deschis la nou, la inovatie, sa provoci noul sa se manifeste. Este singura optiune pentru cine vrea sa evolueze si este esentiala pentru cine vrea sa schimbe lumea. Citeste despre acest proiecte aici ......
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
Noutați Medicale GeneraleToate
-
Ce trebuie și ce nu trebuie să puneți în sau pe o rană
- Monica Nita
Obiectivul principal al curățării plăgilor este de a îndepărta țesutul necrotic și alte fragmente...
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
Noutăți Medicale PETToate
-
Particularități de anatomie și fiziologie dentară la iepurele european
- Echipa Veterinarul.Ro
Iepurele (Oryctolagus cuniculus) este un adevărat ierbivor. Dieta naturală a iepurelui constă în...
-
Aspecte histopatologice în fibrosarcom
- Iulia Milin
Fibrosarcomul face parte din categoria tumorilor cavității bucale. Este o tumoare canceroasă derivată...
-
Extracția dentiției temporare la câine
- Echipa Veterinarul.Ro
Majoritatea animalelor domestice prezintă două seturi de dentiție și anume dentiția temporară...
Noutăți Articole Specializate Business
Angajatorii riscă amenzi de până la 8.000 de lei pentru nerespectarea obligațiilor privind medicina muncii
- Echipa Veterinarul.Ro
Rezistența antimicrobiană și comunicarea
- Iulia Cretu
Modelul BREAKS - comunicarea empatică în situații dificile
- Iulia Cretu
Trei tendințe din social media pentru 2025 și aplicabilitatea lor în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro