Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Dechra Veterinary Products a lansat Cosachten, care a fost disponibil in trecut doar ca produs inregistrat pentru uz uman sau ca preparat special pentru uz veterinar. Cosacthen, primul tetracosactid autorizat veterinar pentru testarea functiei suprarenale la caini, a fost adus pe piata de catre Dechra Veterinary Products. Cosacthen contine 0,25 mg/ml de tetracosactina, care a fost disponibila pana acum doar ca preparat “special” inregistrat pentru uz uman sau veterinar. Ceea ce inseamna ca atat disponibilitatea produsului, cat si pretul putea fi impredictibile.

Stimularea ACTH

Tetracosactid-ul este utilizata in testul de stimulare a hormonului adrenocorticotropic (ACTH) pentru a evalua functia adrenocorticala a pacientilor cu boli endocrine, inclusiv bolile Cushing si Addison.
Managerul marcii Dechra, Claire Morgan, a declarat: "In calitate de experti in endocrinologie, recunoastem ca testarea implicata in afectiunile suprarenale poate fi un proces costisitor pentru proprietarii de animale de companie, ceea ce poate insemna ca unele cazuri nu progreseaza spre tratament sau ca tratamentul lor este optimizat".
"Lansarea Cosacthen ofera medicilor veterinari asigurarea asociata cu un medicament cu licenta veterinara. Deoarece aceste cazuri pot aparea in mod neregulat, Cosacthen este ideal pentru a fi pastrat in cabinet gata pentru atunci cand un caz este prezentat, ceea ce face o solutie rentabila, care poate ajuta la compensarea costurilor pentru proprietarii de animale al tratamentului pe termen lung la pacientii cu afectiuni suprarenale".
Cosacthen este disponibil in flacoane de unica folosinta de 1 ml.