
- Detalii
- Editoriale & Analize
De ce o revistă dedicată stomatologiei veterinare?
A avea o afacere în medicina veterinară este o provocare. Indiferent dacă este vorba de un cabinet de animale mari sau de animale mici.
A avea o afacere în medicina veterinară este o provocare. Indiferent dacă este vorba de un cabinet de animale mari sau de animale mici.
Am mai spus-o și o mai spun: medicina veterinară în România este total atipică și încă în fază de capitalism sălbatic.
Continuă să mă uimească însă perseverența colegilor veterinari de animale de companie în
dezvoltarea serviciilor dedicate câinilor, pisicilor și altor animale exotice, care din păcate, nu se întâlnește și în cazul cabinetelor pentru animale de fermă. De când am editat primul număr al revistei Veterinarul Știință și Practică, acum 10 ani și până astăzi am discutat cu sute de medici veterinari de animale de companie care investesc în afacerea lor și continuă să se pregătească continuu în diverse zone ale medicinii veterinare. Au apărut câteva zeci de asociații profesionale care își dedică activitatea pregătirii unor specialiști în domenii inovative ale medicinii veterinare.
Am văzut clinici dedicate animalelor de companie care arată de zeci de ori mai bine decât cele dedicate oamenilor. Și de aici vine răspunsul la întrebarea: de ce o revistă dedicată stomatologiei veterinare.
Anul acesta, am decis să edităm revistele Veterinarul Pet dedicând un întreg număr unei anumite specializări în domeniul veterinar. Pentru mare parte din medicina veterinară din România este un pas natural, o evoluție firească care trebuie făcută: colaborarea între colegi, trimiterea de cazuri către clinicile care devin „specializate” în oferirerea de servicii medicale, pregătirea continuă punctuală către chirurgie, stomatologie, ortopedie, oftalmologie etc. Pentru acești colegi, care se gândesc serios la diversificarea serviciilor, am realizat acest număr din revistă.
Orientarea către diversificarea serviciilor este necesară să fie o prioritate. Odată cu dezvoltarea internetului și a paginilor care oferă informații despre sănătatea animalelor de companie, proprietarii au devenit conștienți de faptul că și câinii și pisicile au nevoie de îngrijire preventivă de calitate. Astfel, încetul cu încetul în România se prefigurează o nouă orientare în medicina veterinară a animalelor de companie - prevenția. Este mult mai economic pentru proprietarul de animale să prevină apariția unor boli care îi produc disconfort financiar, dar mai ales psihic.
De aceea orientarea afacerii cabinetului medical veterinar către educația proprietarilor de animale în spiritul prevenției este un lucru binevenit în cabinet din punct de vedere al efortului medical dar și un câștig financiar. Este practic mult mai ușor să lucrezi cu 10-20 de clienți pe prevenție de unde încasezi sume moderate decât să lucrezi cu 2-3 pacienți în stare avansată a unor boli a căror șansă de supraviețuire este în jurul a 50% chiar dacă este o reușită intervenția medicală iar prețul acesteia este semnificativ. Până și confortul psihic al proprietarului, cât și al medicului este altul.
Așadar cred că stomatologia în cabinetele medicale veterinare orientată către zona de prevenție ajută semnificativ de mult la starea generală de sănătate a pacienților dar și la confortul proprietarilor aspect pentru care se merită de abordat serios, ca disciplină medicală într-un cabinet medical veterinar și care, într-un final se poate dovedi avantajoasă financiar.
Declarație privind conflictul de interese
Autorii declară că articolul este redactat, publicat și cercetarea a fost efectuată în absența oricăror relații comerciale sau financiare care ar putea fi interpretate ca un potențial conflict de interese.
Destinația articolului
Articol cu date medicale destinat exclusiv informării medicilor veterinari - pe bază de înregistrare
Tipul de articol
Referat, articol de sinteză științifică destinat exclusiv informării medicilor veterinari.
Disclaimer
Acest articol respectă disclaimer
Notă de subsol
Conținutul complet al articolului îl găsiți în link.
| |
---|---|
Articole similare Noutăți Medicale Vaccinurile împotriva virusului BTV-3, autorizate pentru utilizare în Țara Galilor începând cu 1 martieGuvernul Țării Galilor a colaborat îndeaproape cu reprezentanții industriei agricole, care au solicitat autorizarea tuturor celor trei vaccinuri BTV-3 pentru utilizare în Țara Galilor. Începând cu 1... Noutăți Medicale Autoritățile din Elveția permit importul vaccinului împotriva BTV-3Elveția a permis recent utilizarea unui vaccin neautorizat din UE împotriva bolii limbii albastre cu serotipul 3 (BTV-3), pentru a combate un val iminent de infecții așteptat în 2025. Decizia vine... Noutăți Medicale Compania Ceva anunță că vaccinul BLUEVAC-3 împotriva bolii limbii albastre (BTV-3) va fi disponibil la jumătatea lunii octombrie în Marea BritanieCeva Animal Health a anunțat că noul său vaccin împotriva bolii limbii albastre (BTV-3), BLUEVAC-3, va fi disponibil de la jumătatea lunii octombrie în Marea Britanie. Noutăți Medicale BULTAVO 3, vaccinul împotriva serotipului 3 al virusului bolii limbii albastre (BTV), beneficiază de o autorizație temporară de utilizare pentru bovinele din FranțaPrevenirea bolii limbii albastre, în special la bovine, este foarte importantă în cadrul planului de gestionare a epidemiei. Acesta este motivul pentru care laboratorul Boehringer Ingelheim oferă... Noutăți Medicale Proiect internațional pentru reducerea impactului asupra mediului în creșterea ovinelorOamenii de știință afirmă că un proiect internațional va contribui la orientarea viitoarelor politici de reproducere a ovinelor , având ca scop reducerea impactului acestora asupra mediului fără a... |
- Detalii
- Iulian Vieru
Noutați Medicale Generale
-
Ce trebuie și ce nu trebuie să puneți în sau pe o rană
- Monica Nita
Obiectivul principal al curățării plăgiloreste de a îndepărta țesutul necrotic și alte fragmente de...
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
Noutăți Medicale PET
-
Particularități de anatomie și fiziologie dentară la iepurele european
- Echipa Veterinarul.Ro
Iepurele (Oryctolagus cuniculus) este un adevărat ierbivor. Dieta naturală a iepurelui constă în...
-
Aspecte histopatologice în fibrosarcom
- Iulia Milin
Fibrosarcomul face parte din categoria tumorilor cavității bucale. Este o tumoare canceroasă derivată...
-
Extracția dentiției temporare la câine
- Echipa Veterinarul.Ro
Majoritatea animalelor domestice prezintă două seturi de dentiție și anume dentiția temporară...
Noutăți Articole Specializate Business
Cele trei pălării ale patronului veterinar de succes: manager, lider, coach
- Madalina Toma
Recurența - cuvântul secret
- Madalina Toma
Leadership în medicina veterinară - adaptare, inovație și stiluri de conducere eficientă
- Madalina Toma
Vânzarea cabinetelor veterinare - O tendință în creștere către lanțuri și multinaționalei
- Madalina Toma