Miercuri, Noiembrie 29, 2023

Website dedicat exclusiv  ♥️ medicilor veterinari  ♥️

Rabia ramane o preocupare majora la nivel mondial, omorand mai mult de 55.000 de oameni in fiecare an. In stetele Unite, unul sau doi oameni mor anual din aceasta cauza si mai bine de 6000 de cazuri de animale cu rabie sunt raportate anual.

In Romania, s-au inregistrat in ultimii patru ani cazuri care s-au soldat cu decese. In 2008, un barbat de 40 de ani a murit de rabie, dupa ce a fost muscat de un lup, la cateva saptamani dupa aplicarea tratamentului. In 2009, o femeie de 69 de ani a murit la  4 zile dupa ce a fost muscata de o vulpe. In februarie 2012, o fetita de cinci ani a murit dupa ce a fost muscata de un caine si nu a fost vaccinata post-expunere. 

 

Ziua mondiala de lupta impotriva rabiei a fost lansata oficial in 2007 si are ca scop sensibilizarea populatiei cu privire la impactul asupra sanatatii publice a rabiei umane si animale. 

 

Ce poti face tu?

Vaccineaza-ti animalele si tine-le la distanta de animalele salbatice care pot raspandi boala. Rabia poate fi prevenita in proportie de 100%. Medicul dumneavoastra veterinar joaca un rol cheie in controlul rabiei. Vizitati-l pentru o programare a vaccinului, daca animalul dvoastra nu este inca vaccinat! 

Ultimele apariții editoriale

Suntem deosebit de încântați să vă prezentăm ultimele apariții editoriale publicate sub sigla Revistele Veterinarul acreditate de Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 15 puncte