Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Buttercup, un porc vietnamez ofera sprijin, confort si un pic de distractie elevilor cu necesitati speciale din San Francisco. Cand dr. Lois Brady, patologist in lingvistica viziteaza elevii cu probleme speciale din scolile din San Francisco este insotita de Buttercup, asistentul ei porc vietnamez de 40 de kg.

Suficient de ciudat cat sa intrige pana si pe cei mai retrasi dintre copii, Buttercup are un succes nebun. Anul trecut, un baietel de 11 ani ce suferea de autism, s-a aventurat de la locul lui din banca direct sub catedra, pentru a-l mangaia pe spate pe Buttercup, pe parul lung si aspru. Dupa intalnire, copilul a vorbit altor copii din clasa pentru prima para. ”A fost o descoperire remarcabila”, spune Brady.

Cainii sunt folositi de multa vreme ca animale de terapie, oferind confort pacientilor spitalelor, oamenilor din casele de batrani si altora. Dar porcii? ”Da, spune Brady. Comportamentul lor placid si aspectul neobisnuit ii face o alegere buna pentru copiii cu nevoi speciale. Porcii sunt foarte calmi si prietenosi, astefl incat nu sperie copii. Chiar daca sunt loviti cu piciorul, sau sunt trasi de coada, porcii doar se retrag, pleaca. Nu latra, nu se reped la copii si nici nu riposteaza. De aceea sunt perfecti pentru copiii cu nevoi speciale”.
Cand nu lucreaza ca ajutor in clasa, Buttercup locuieste intr-o cusca de caine, in curtea dr. Brady. Cateodata, Buttercup intra in casa si leneveste si acolo. ”Ii place la nebunie sa se aseze langa foc, cand afara e frig sau ploua”, povesteste doctorul.

Sursa: readers digest