Miercuri, Mai 01, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

MSD Animal Health lanseaza primul tratament impotriva puricilor si capuselor la caini, ce actioneaza de trei ori mai indelungat decat tratamentele lunare curente
BRAVECTO™ Tableta masticabila ce ofera un efect rapid si eficient in timp, eliminand puricii si capusele timp de 12 saptamani* cu o singura doza


BUCURESTI, ROMANIA, FEBRUARIE, 2015 - MSD Animal Health (cunoscuta ca Merck Animal Health in USA si Canada) anunta lansarea produsului BRAVECTO™ (fluralaner), o noua tableta masticabila pentru caini, ce ofera extinderea pana la 12 saptamani* a protectiei impotriva infestatiilor cu purici si capuse, printr-o singura administrare de produs.

Puricii si capusele pot avea efecte negative semnificative atat pentru caine cat si pentru proprietarii acestuia. Bolile transmise de acesti paraziti externi pot determina manifestari diverse precum afectiuni ale pielii, anemie, boala Lyme atat la caini cat si la oameni.
BRAVECTO reprezinta o arma noua si eficienta de lupta pentru controlul infestatiilor cu purici si capuse. Infestatia cu purici si capuse determina o ingrijorare reala din partea proprietarilor de caini, care din pacate, de cele mai multe ori uita sa reaplice lunar produsul ce ofera protectie, expunand astfel cainele si la un risc major de a contacta bolile pe care acesti vectori le transmit.

Substanta activa a produsului BRAVECTO, fluralaner, face parte dintr-o noua clasa de produse antiprazitare externe ce actioneaza sistemic pentru eliminarea rapida a puricilor si capuselor, oferind protectie cainilor pentru 12 saptamani*. De asemenea, in timp ce alte produse necesita mai mult de 48 de ore de la administrare pentru a fi eficiente, BRAVECTO incepe eliminarea puricilor in 2 ore, atingand 88% eficienta in 4 ore. Intr-un studiu din 2013 controlul eficientei de eliminare a puricilor a fost de 99,9% dupa 12 saptamani, iar controlul eficientei de eliminare a capuselor a fost de 100% la 12 saptamani.
BRAVECTO este sigur de a fi administrat atat pentru catei de la 8 saptamani cat si pentru catelele aflate in perioada de lactatie si gestatie.

Am investit foarte mult in ultimii ani pentru a cauta cea mai buna molecula pe care sa o dezvoltam ca o noua solutie globala de protectie eficienta si sigura a cainilor impotriva infestatiilor cu purici si capuse, care sa fie simultan convenabila pentru proprietari, sigura pentru caini si sa actioneze imediat dar sa isi pastreze efectul cert pentru o perioada cat mai lunga de timp, (Dr. Gosu Constantin - marketing manager MSD AH Romania). “Ne-am atins acest scop cu BRAVECTO. Proprietarii de caini au acum o tableta masticabila, pe gustul cainilor, usor de administrat de patru ori pe an, oferind cea mai buna protectie pentru companionul lor.”

Asa cum sunt vaccinarile, deparazitarile interne si dietele, tot astfel protectia impotriva puricilor si capuselor, trebuie sa fie asemenea unui program anual de implementare pentru orice caine. Capusele pot transmite foarte multe boli diferite, incluzand babesioza, boala Lyme, Ehrlichioza si alti multi agenti patogeni ce pot fi un real pericol pentru orice caine. Puricii pot induce de asemenea o serie de afectiuni precum dermatita alergica, anemie, paraziti interni, avand o incredibila rata de multiplicare(o femela poate depune pana la 1000 de oua/ luna).

Bravecto este disponibil in unitatile veterinare, numai pe baza de prescriptie medicala.
*Bravecto este eficient impotriva capusei Rhipicephalus sanguineus timp de 8 saptamani.

MSD Animal Health este o companie globala, ce se bazeaza pe cercetare, care produce şi comercializeaza o gama larga de medicamente şi de servicii veterinare.Ascultand cu atenţie şi punand satisfacţia clientului pe primul plan, oferim produse inovatoare, de inalta calitate, care furnizeaza, mai presus de toate, soluţii şi servicii pentru speciile de animale de ferma şi de companie.