![](/images/articole/2024/stiri/septembrie/BVA_lanseaza_un_nou_ghid_cu_privire_la_optiunile_alimentare_pentru_pisici_si_caini.webp)
- Detalii
- Noutăți Medicale
BVA lansează un nou ghid cu privire la opțiunile alimentare pentru pisici și câini
Asociația Veterinară Britanică (BVA) solicită profesioniștilor din domeniu să sprijine proprietarii de animale de companie în alegerea unei diete sănătoase și durabile pentru pisicile și câinii lor.
Asociația Veterinară Britanică (BVA) solicită profesioniștilor din domeniu să sprijine proprietarii de animale de companie în alegerea unei diete sănătoase și durabile pentru pisicile și câinii lor.
Cercetări noi din partea BVA „Voice of the Veterinary Profession” arată că mulți proprietari de animale de companie optează pentru diete netradiționale pentru pisicile și câinii lor, 94% dintre medicii veterinari de animale de companie raportând că au clienți care hrănesc animalele cu o dietă crudă, 42% raportând clienți care oferă diete fără carne și 29% raportând că au clienți care oferă proteine din insecte în loc de carne. Cu toate acestea, noile date au relevat și că mulți clienți nu discută în mod obișnuit despre alegerile dietetice cu medicul veterinar, 6 din 10 veterinari fiind nesiguri în privința numărului de pisici și câini care urmează diete fără carne.
Într-un nou ghid dezvoltat de un grup de experți, BVA a îndemnat medicii veterinari să aibă discuții cu toți proprietarii de pisici și câini despre ce dietă au ales și să înregistreze istoricul nutrițional și orice probleme rezultate în sistemele lor de practică.
„Știm că proprietarii de pisici și câini sunt din ce în ce mai atrași de diete pentru animale care reflectă valorile și alegerile lor de stil de viață, iar acest lucru duce la o creștere a abordărilor alternative în alimentația pentru animale de companie. Susținem ca proprietarii să facă alegeri informate despre ceea ce hrănesc animalele lor, dar trebuie să fie conștienți că aceste alegeri joacă un rol esențial în sănătatea animalului și pot avea un impact mai mare asupra sănătății umane și a sustenabilității mediului. Una dintre problemele cheie în aceste discuții este lipsa cercetărilor pe termen lung bazate pe dovezi. Dacă echipele veterinare doresc să își mențină poziția de „voce de încredere” în aceste conversații, este esențial să punem întrebările corecte și să înregistrăm cât mai multe date posibil, astfel încât să putem înțelege impactul pe termen lung al unora dintre aceste diete noi”, a arătat președintele BVA, Anna Judson.
Ghidul lansat de BVA, nu încearcă să determine „cea mai bună” dietă pentru animale individuale, ci se concentrează pe sprijinirea proprietarilor de animale pentru a se asigura că îndeplinesc nevoile nutriționale ale animalelor lor, precum și că respectă propriile lor alegeri de stil de viață.
Pe lângă îndemnul către profesie de a îmbunătăți păstrarea evidențelor și raportarea, poziția politică a BVA recomandă schimbări în educația veterinară, incluzând un nou accent pe importanța nutriției în competențele de bază pentru medici veterinari și asistente, precum și o conștientizare mai mare a nevoii de a avea conversații de susținere cu proprietarii de animale.
Pentru a sprijini profesia în aceste conversații, BVA intenționează să creeze o nouă resursă pentru public și să militeze pentru o etichetare mai bună a hranei pentru animale de companie și pentru o mai bună etichetare și trasabilitate a produselor secundare de origine animală, care reprezintă una dintre principalele surse de proteine în multe dintre tipurile de hrană disponibile pentru pisici și câini.
Sursă: bva.co.uk
Articole cu același subiect:
Articole similare
Diabetul zaharat la animalele de companie
Diabetul zaharat (DZ) reprezinta o afectiune ce poate fi tratatasi care necesita un efort constant din partea medicului veterinar si a proprietarului de animal. Acest articol asigura recomandarile...
Gestionarea durerii la câine şi pisică
Aceste recomandări respectă tendinţa existentă în toate ramurile medicale, şi anume principiile guvernate de un consens bazat pe studii pentru abordarea punctelor-cheie ale practicii medicale. Deşi...
Urgențe oncologice la câine și pisică
Acest segment al patologiei grupează situaţii clinice extreme, ce pot surveni în evoluţia cancerului, de sorginte paraneoplazică sau cauzate de compresiunea exercitată de tumoră, de necroza acesteia...
Mastocitomul la câine şi pisică
Mastocitomul este o tumoră a ţesutului conjunctiv subcutanat care însă poate implica organele interne, submucoasele şi/sau sistemul hematopoietic. La animalele de companie, acest neoplasm poate...
Hemotransfuzia la caine si pisica
Hemotransfuzia, ca metoda de tratament a pacientilor grav bolnavi sau care vor suporta interventii chirurgicale, a luat in ultimul timp o mare amploare. Clinicianul trebuie sa cunoasca principiile...
- Detalii
- Echipa Veterinarul.Ro
Noutați Medicale GeneraleToate
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
-
Coaptația externă la păsări: bandaje și atele
- Echipa Veterinarul.Ro
Traumatismele ortopedice pun rareori viața în pericol. Mai întâi stabilizați pacientul prin...
Noutăți Medicale PETToate
-
Efuziunea pleurală felină: diagnosticare in house pentru cazurile de urgență
- Echipa Veterinarul.Ro
Analiza efuziunii pleurale feline în clinică, combinată cu alte teste diagnostice realizate in...
-
Boala autoimună cu implicații ale sănătății orale la animale de companie
- Monica Nita
PV este o boală autoimună erozivă și ulcerativă care afectează pielea și mucoasa bucală a...
-
Extracția carnasierului la câine - prezentare caz
- DR CIOCAN ILIE
S-a prezentat la Cabinetul Stomatologic un câine Doberman, Rex, mascul în vârstă de 10 ani,...
Noutăți Articole Specializate Business
Noua versiune a declarației unice 2025 oficializată de ANAF: Ce trebuie să știe PFA-urile
- Echipa Veterinarul.Ro
Beneficiul de netaxare pentru salariul minim brut continuă în 2025: Condiții și aplicare
- Echipa Veterinarul.Ro
Impozitul pe dividende crește la 10% pentru distribuțiile după 1 ianuarie 2025
- Echipa Veterinarul.Ro
Modificări la impozitul micro de anul acesta: plafon redus și eliminarea restricțiilor pentru consultanță și management
- Echipa Veterinarul.Ro