Luni, Mai 20, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Grupul de dialog

cu partile interesate a fost creat ca un rezultat direct solictarii DG SANCO (Directia Generala de Sanatate si Consumatori) pentru atragerea intr-un forum a organismelor europene interesate de afacerile privind sanatatea si consumatorii.


La 29 noiembrie 2007, Comisia Europeana a numit membrii grupului de dialog cu partile interesate. Grupul este prezidat de dl Robert Madelin, director general al DG Sanatate si Protectia Consumatorilor

 

Obiectivul este de a dialoga cu partile interesate de grup, de a consilia Directia Generala a Comisiei Europene cu privire la diferite probleme, proces care va facilita implicarea partilor interesate in programele de Sanatate si Protectia Consumatorului.

Aceasta comisie de dialog de la nivelul Comisiei Europene are un program de lucru care are in vedere urmatoarele aspecte: un proces decizional mai transparent, o mai buna consultare, precum si intelegerea modului in care Comisia ar putea angaja cu grupuri si partile interesate, care nu pot in mod traditional sa se implice in procesul de elaborare a politicilor UE, intelegeresi consultare in procesul de elaborare pentru politicile cu cel mai mare impact. Documente care sunt relevante pentru activitatile Grupului de lucru vor fi disponibile periodic pe websitul grupului de dialog. 

Cerere de exprimare a interesului in DG Sanatate & Consumatori pentru Grupul de Dialog al partilor interesate

DG Sanatate & consumatorilor este in cautarea de a reinnoi pcna la 10 de membri din Grupul de Dialog al partilor interesate (SDG), dupa cum este stipulat in Decizia 2007/602/EC din 05.09.2007 de instituire a grupului. Grupul va cuprinde pcna la 20 de persoane in total.

Acest anunt este o cerere de exprimare de interes in a deveni un membru al grupului de dialog cu partile interesate. Termenul este de 4 ani care nu poate fi reinnoit de la data numirii. Membrii actioneaza in capacitatea lor personale. Candidatii vor fi selectati pe baza lor de experienta de lucru in domeniul de DG Sanatate si Consumatori, cum ar fi:
    cunostinte de a fi un reprezentant al unui actor cheie pentru DG Sanatate & Consumatorii la nivelul UE si / sau la nivel national;
    experienta cu care influenteaza politica de procese la nivel european si national;
    experienta si in care participa la organizarea de consultari;
    experienta de membru in organizatiile de / contact direct cu cetatenii;
    cunostinte de organizatii care nu au fost implicate in DG Sanatate si Consumatori, locul de munca la nivel national, si sunt un exemplu de organizatii care DG Sanatate si servicii, consumatorii vor dori sa se angajeze;
    intelegere a partilor interesate in ceea ce priveste lipsa influentelor politice;
    intelegerea problemelor financiare cu care se confrunta partile interesate si cum sa abordeze aceste cel mai bine aceste aspecte.

DG Sanatate & Consumatorii se va asigura ca, componenta grupului este echilibrata in ceea ce priveste politica de domenii, sectoare, categoriile de parti interesate, a acoperirii geografice si sex. Avand in vedere componenta geografica confirmata de membri din mandatul anterior, recrutarea de actori din noile state membre este un obiectiv important.

Dialogul cu partile interesate de grup a fost stabilita printr-o decizie a Comisiei din septembrie 2007. Mandatul a grupului este de a consilia DG Sanatate & Consumatorii cu privire la cele mai bune practici in procesul de consultare si de a ajuta la el pentru a adapta mai bine procesele de implicarea acestuia la nevoile partilor interesate in domeniul sanatatii publice si de protectie a consumatorilor. SDG intruneste de 4 ori pe an pentru o zi intreaga reuniuni.
Interesat solicitantii sunt invitati sa depuna o scrisoare de o pagina care explica de ce le considera activitatile profesionale proprii relevante pentru activitatea de la Grupul partilor interesate de dialog si un CV de maxim 2 pagini la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.