Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

S-a deschis primul laborator exclusiv de radiologie veterinara din Romania. Cu o experienta de peste sapte ani in domeniul radiologiei veterinare, dr. Florin Grosu a deschis Laboratorul 4 Vet, laborator dotat cu solutii ultramoderne de radiologie veterinara. Echipamentele asigura un standard  maxim de securitate pentru pacienti si personal. Instalatia radiologica este dedicata practicii veterinare pentru animalele de companie.

”In Romania nu exista in acest moment posibilitatea specializarii intr-un domeniu aparte al medicinii animalelor de companie ca atare, si posibilitatea de a oferii servicii specializate ramane un deziderat.  Se face insa simtita prezenta din ce in ce mai mult, a nevoii de specializare medical veterinara, indiferent de domeniu. Prin infiintarea acestui laborator exclusiv de radiologie veterinara incercam pentru prima data in tara noastra, deschiderea unor cai de comunicare atat cu cabinetele si clinicile de animale de companie in vederea posibilitatii de a oferii servicii standardizate, superioare calitativ si dedicate strict domeniului imagistic (radiologic). Acest lucru este perfect valabil si forurilor legislative si educative superioare in vederea crearii pe viitor a unor posibilitati de certificare, specializare, recunoastere a competentelor specializate in medicina veterinara. Astfel se satisface atat nevoile medicale cat si a pietii in continua schimbare. Exemplul care sta la baza perfectionarii calitatii este ca, timpul, efortul financiar, pregatirea continua de specialitate (in alte tari), sunt mult mai bine manageriate atunci cand esti indreptat intr-o singura directie.  Speram ca acest exemplu sa fie urmat si de alti colegi asa incat calitatea serviciilor veterinare sa fie superioare si cat mai aproape de standardele europene”, ne-a declarat dr. Florin Grosu, managerul laboratorului.aparat toshiba radiologie veterinara

Laboratorul este dotat cu generator de frecventa inalta si tub radiogen Toshiba ce ofera maximum de calitate a radiatiei la o doza si timpi de expunere foarte mici, soft integrat cu 605 programe presetate in functie de specie, talie, organele examinate si un sistem CR (Computer Radiography) pentru digitalizarea imaginilor achizitionate. Este un sistem profesional dedicat laboratoarelor de radiologie specializate. Ofera calitatea maxima a imaginilor obtinute in cel mai scurt timp (minim 77 casete/ora). Gratie chitului de mamografie in radiologia umana acest sistem face parte din categoria celor mai performante digitalizoare in ceea ce priveste calitatea imaginilor rezultate. Din componenta sistemului mai fac parte casetele fosforice pe diferite marimi standardizate si monitorul dedicat pentru examinarile radiologice precum si un soft integrat dedicat practicii radiologice veterinare.  

Laboratorul executa radiografii pentru toate regiunile anatomice ale animalelor de companie:

soft 2 radiologie veterinara

  • Cap: viscerocraniu, neurocraniu, stomatologice (dinti);
  • Gat: tesut moale;
  • Coloana vertebrala: cervicala, toracala, lombara, sacrala, coccigiana;
  • Torace: cord si vase de sange - trahee, bronhii, pulmon, mediastine, cutie toracica;
  • Abdomen: pentru evaluarea organelor abdominal si a tubului digestiv;
  • Membrele anterioare si posterioare.

soft 4 1

De asemenea, excuta radiografii cu diferite grade de complexitate:

- radiografii pentru displazie de sold si de cot pe modelul unor tehnici standardizate;

- radiografii cu substanta de contrast: tranzit baritat, urografie si mielografie.

Echipa Veterinarul saluta initiativa domnului doctor Florin Grosu si speram ca serviciile veterinare oferite pentru proprietarii de animale de companie sa creasca in calitate odata cu aparitia acestui prim laborator exclusiv de radiologie veterinara.

Pentru a veni in sprijinul domnului doctor, ne-am pus la dispozitia acestuia serviciile noastre de webdesign si am realizat website-ul www.radiologie4vet.ro website pe care puteti citi detaliat toate informatiile legate de laboratorul de radiologie 4 Vet.

Pe viitor, respectand principiile organizatiei vom sustine si vom sprijini toate initiativele inovative ale medicilor veterinari din Romania. Oricine este interesat ne poate contacta pe email, la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numerele de telefon ale redactiei.