Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Compania Boehringer Ingelheim Animal Health a anuntat lansarea produsului Arti-Cell Forte, primul medicament veterinar pe baza de celule stem care a obtinut autorizatia de introducere pe piata pentru tratarea laminitei ecvine, numindu-l „un medicament avansat pentru boala degenerativa a articulatiilor la cai”. Amy Scott, manager departament cai de performanta la Boehringer Ingelheim a declarat: „Arti Cell Forte este primul produs pe baza de celule stem autorizat pe orice specie veterinara si singurul tratament cu celule stem care contine celule induse, ceea ce reprezinta un urias pas inainte in terapiile cu celule stem dar si in medicina ca ansamblul ei.".

„Arti-Cell Forte contine celule stem care au fost induse condrogenic si prin urmare amorsate pentru a se dezvolta in linia celulor cartilagiene. Studiile au aratat ca celulele stem induse condrogenic demonstreaza un rezultat clinic imbunatatit in comparatie cu celulele stem ne-induse in tratamentul bolilor articulare la cai”. 

Acest lucru face ca Arti-Cell Forte sa fie un tratament extrem de bine targetat si eficient pentru afectiunile cartilajelor asociate cu boala degenerativa a articulatiilor. Arti_cell Forte este disponibil de acum pentru medicii veterinari. Trebuie pastrat la temperaturi extrem de scazute pentru a-si pastra durata de valabilitate de doi ani de la fabricatie, fie congelat la -70o - -90oC (gheata uscata, congelator -80oC) fie -196oC (azot lichid) pana inainte de a fi injectat.