Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

FVE face apel la structurile legislative europene sa fie de acord cu forma propusa de Comisie a textului privind folosirea medicamentelor in absenta produselor autorizate. O re-introducere a unor pasi diferiti, consecutivi care trebuie urmati (asa-numitul sistem „in cascada” ar putea conduce cu usurinta la grave dificultati de ordin practic, in special in ceea ce priveste disponibilitatea in timp util a medicamentelor necesare.

In absenta medicamentelor veterinare autorizate intr-o anumita tara pentru speciile de animale relevante si in absenta indicatiilor de utilizare, medicul veterinar libera practica care isi indeplineste responsabilitatile profesionale, pentru protejarea sanatatii si bunastarii animalelor, trebuie sa aiba posibilitatea sa faca o alegere justificata profesional, dintre alte medicamente veterinare adecvate, autorizate in propria tara sau in alt stat membru al Uniunii Europene.

FVE recomanda de asemenea inlocuirea formularii „suferinta inacceptabila” cu formularea „in interesul sanatatii si bunastarii animalelor si al sanatatii publice” in cadrul articolelor 115 si 116 a noului proiect de regulament privind produsele medicinale veterinare.

Daca doriti mai multe informatii cu privire la pozitia FVE in aceasta problema puteti citi documentul atasat.