Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Stimati colegi, in curand va aparea cartea „Sanatatea porumbeilor- Recunoasterea, Preventia si Tratamentul celor mai importante boli aparute la porumbei” Prima editie in romana. 
De: Dr. Ludwig Schrang, Dr. Hermann Enz, Dr. Hermann Klette, Hartmut Messinger


In conformitate cu titlul, “Sanatatea porumbeilor” are drept scop mentinrea si refacerea starii de sanatate si a performantelor porumbeilor nostrii. Cele mai importante boli ale porumbeilor, preventia si tratarea lor, sunt descrise succint si - cu ajutorul imaginilor - usor de retinut. Organizarea cartii si prezentarea individuala pe capitole permite recunosterea rapida si la timp a bolilor.
Masurile terapeutice si profilactice descrise sunt bazate pe experienta autorilor acumulata de-a lungul anilor practicand medicina veterinara in domeniul porumbeilor, reflectand metodele curente folosite de ei. Deoarece reusita tratamentului sau mentinerea sanatatii porumbeilor nu se datoreaza efectului unui singur agent terapeutic ci a intregului tratament administrat (produse medicinale plus masuri adiacente), autorii nu au metionat alte produse cu care nu au avut experienta.
Autorii acorda o importanta majora preventiei consecvente si eficace. O preconditie a acesteia este apreciarea corecta a posibilitatilor de aparitie a bolilor la porumbei in momente de stres special. Acest lucru este luat in considerare in planurile preventive, organizate in concordanta cu etapele de performanta, prezentate in capitolele 3 si 4. De asemenea, aici, se face referinta la masurile preventive utilizate curent de catre autori practicand ca medici veterinari pe baza experientei lor. Inca o data multumirile noastre sunt indreptate catre Schober Verlags-GmbH pentru prezentarea excelenta a acestei carti si pentru bunavointa de a indeplini toate cerintele noastre, a medicilor de profil.