
- Detalii
- Noutăți Medicale
Studiu: Publicul preferă câinii brahicefalici cu trăsături mai puțin extreme
Un nou studiu oferă motive de optimism pentru bunăstarea viitoarelor generații de câini brahicefalici, indicând o preferință a publicului pentru caracteristici mai moderate. Potrivit cercetătorilor, deși schimbarea va necesita o modificare substanțială a preferințelor actuale de reproducere, rezultatele sunt încurajatoare.
- :
⏱️ Durata estimată a lecturii: ~3 min
Un nou studiu oferă motive de optimism pentru bunăstarea viitoarelor generații de câini brahicefalici, indicând o preferință a publicului pentru caracteristici mai moderate. Potrivit cercetătorilor, deși schimbarea va necesita o modificare substanțială a preferințelor actuale de reproducere, rezultatele sunt încurajatoare.
Studiul a fost realizat de Royal Veterinary College (RVC), cu sprijinul organizațiilor RSPCA, Blue Cross și Animal Welfare Foundation. Aproape 5.000 de persoane au fost rugate să evalueze imagini cu trei rase brahicefalice comune: mopsul, bulldogul englez și bulldogul francez. Fiecare rasă a fost prezentată în trei variante: una cu proporții tipice, una modificată digital pentru a avea trăsături mai puțin accentuate și una cu trăsături mai extreme.
Participanții au evaluat imaginile pe o scară de la 1 la 10 în funcție de cât de fericiți îi făcea câinele să se simtă, cât de atractiv li se părea, cât de sănătos părea, cât de etică li se părea reproducerea și cât de mult și-ar dori să dețină acel câine. În toate cazurile, variantele cu trăsături mai moderate au primit cele mai bune scoruri, în timp ce imaginile cu trăsături mai extreme au fost clasate constant pe ultimul loc.
Accesează canalul
Distribuția respondenților a arătat că 25,9% aveau sau au avut un câine brahicefalic pur, 8,8% un metis brahicefalic, 61,9% dețineau câini din alte tipuri de rase, iar 3,4% nu dețineau niciun câine.
Autoarea principală a studiului, Rowena Packer, a descris rezultatele ca fiind „încurajatoare”, dar a recunoscut că rămân provocări majore legate de percepțiile greșite despre aspectul fizic al acestor câini și de schimbarea preferințelor publicului și crescătorilor.
Potrivit dr. Packer, mesajele transmise de organizațiile veterinare și pentru bunăstarea animalelor vor trebui să fie mai persistente și mai puternice pentru a ajunge la un public mai larg. Ea a sugerat că persoane influente fără interese directe, dar care au experiență personală cu deținerea unui câine cu trăsături extreme, pot contribui la transmiterea mesajului, deoarece sunt percepute ca făcând parte din comunitatea actualilor sau viitorilor deținători de câini și pot avea mai multă credibilitate.
O altă strategie ar putea fi promovarea unor rase alternative sau a metișilor care să răspundă atât nevoilor estetice, cât și celor legate de îngrijire. În plus, pot fi necesare și intervenții suplimentare, inclusiv măsuri legislative.
„Vedem prea des cât de mult suferă animalele cu trăsături exagerate din cauza unor afecțiuni dureroase, care necesită intervenții chirurgicale costisitoare. Acest studiu arată că lucrurile pot fi diferite. Cererea publicului pentru câini cu trăsături mai moderate oferă oportunitatea de a crește animale mai sănătoase”, a declarat Paul Manktelow, directorul serviciilor veterinare al Blue Cross.
„Sperăm ca această cercetare să contribuie la îmbunătățirea vieții multor animale care suferă din cauza aspectului lor fizic”, a adăugat Lauren Bennett, ofițer științific și de politici pentru animale de companie la RSPCA.
Sursa: vettimes.com
Program complet de pregătire continuă 2025 pentru medici veterinari
Obține rapid cele 120 de puncte EMC – 100% online, simplu și accesibil!
Abonează-te acumUrmărește-ne pe rețelele sociale:
- Detalii
- Bianca Hrib
Noutați Medicale Generale
-
Ce trebuie și ce nu trebuie să puneți în sau pe o rană
- Monica Nita
Obiectivul principal al curățării plăgiloreste de a îndepărta țesutul necrotic și alte fragmente de...
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
Noutăți Medicale PET
-
Particularități de anatomie și fiziologie dentară la iepurele european
- Echipa Veterinarul.Ro
Iepurele (Oryctolagus cuniculus) este un adevărat ierbivor. Dieta naturală a iepurelui constă în...
-
Aspecte histopatologice în fibrosarcom
- Iulia Milin
Fibrosarcomul face parte din categoria tumorilor cavității bucale. Este o tumoare canceroasă derivată...
-
Extracția dentiției temporare la câine
- Echipa Veterinarul.Ro
Majoritatea animalelor domestice prezintă două seturi de dentiție și anume dentiția temporară...
Noutăți Articole Specializate Business
De la autoritate la colaborare - Reconfigurarea relației veterinar-client în era digitală
- Madalina Toma
De la incident la criză în organizații
- Madalina Toma
Prezența online de succes - Ghid practic pentru crearea și optimizarea unui website veterinar
- Madalina Toma
Cele trei pălării ale patronului veterinar de succes: manager, lider, coach
- Madalina Toma