Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

O companie start-up anunță lansarea unui "pansament lichid revoluționar, cu întărire rapidă și flexibil" care va transforma bunăstarea bovinelor. NoBACZ Healthcare, care este o companie start-up și un spin-off al Universității Cambridge, a declarat că NoBACZ Bovine folosește un polimer natural brevetat combinat cu ioni de cupru și zinc care se întărește rapid la contactul cu pielea.

Echipa Veterinarul
29.Apr.2024
  • Despre autori:: O echipa inimoasa

Fără antibiotice și descris ca fiind primul produs biodegradabil și sustenabil de barieră pentru răni de acest fel, NoBACZ a fost conceput pentru a oferi o barieră impermeabilă și pentru a păstra patogenii și contaminanții din mediu la distanță.

Protecție A fost dezvoltat având în vedere copitele, mugurii de coarne și ugerul, dar este potrivit pentru orice parte a vacilor, cu excepția ochilor și oferă protecție pentru până la șapte zile.

Jonathan Powell, director al cercetării biominerale și imagisticii la Departamentul de Medicină Veterinară al Universității Cambridge și director executiv și cofondator al NoBACZ Healthcare, a spus: „După mai mulți ani de cercetare la Universitatea Cambridge și o analiză de piață cuprinzătoare care a identificat o nevoie nesatisfăcută în industria agricolă, suntem absolut încântați să lansăm NoBACZ Bovine, care oferă o protecție fără egal împotriva condițiilor dure de la fermă, revoluționând protecția rănilor la bovine și îmbunătățind sănătatea și bunăstarea turmei naționale."

Aplicare Mike Kerby, chirurg veterinar de la Synergy Farm Health, a testat utilizarea NoBACZ Bovine la bovine cu dermatită. El a spus: "Impresia mea clinică este că contracarează rapid colonizarea bacteriană și promovează re-epitelizarea.  Aplicarea este simplă și rapidă, clienții găsind de asemenea ușor să reaplice regulat în cadrul protocoalelor de tratament stabilite. Pe lângă acest lucru, a fost considerat un avantaj imens faptul că nu sunt implicate bandajele și îndepărtarea acestora, nici antibioticele, ceea ce o face economisitoare de muncă, sustenabilă și ecologică."

Mai multe informații găsiți pe website-ul NoBACZ Healthcare. 

sursa: https://www.vettimes.co.uk/