Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Studentii de la Medicina Veterinara de la Facultatea din Edinbourgh au acum un model de cal la dimensiuni normale pentru a studia pe el. ”

Simulatorul ecvin” vine echipat cu intestine din latex umflate pentu a familiariza studenții cu simptomele colicilor, durerilor abdominale, care pot duce uneori la deces, în funcție de cauza acestora.

Modelul a fost dezvoltat de catre companie canadiana Canada Veterinary Simulator Industries in colaborare cu dr. Emma Read, de la Universitatea din Calgary. Acesta include un număr de organe din latex care pot fi umflate cu cantități variabile pentru a simula anumite simptome. Modelul permite studenților de asemenea sa ia probe din lichidul din abdomen. Potrivit informatiilor de pe website-ul companiei, pe care modelul este listat ca un simulator de palpare ecvina, modelul este echipat cu componente inlocuibile si un sistem de reproductie moale. Modelul va permite de asemenea studentilor sa identifice problemele de reproductie la iepe. Colica este cauza principala de deces la caii domestici si de aceea, un diagnostic corect este vital. Se crede ca astfel de materiale de studiu pot reduce nevoia de invatare in teren.
”Atributele realiste ale acestor modele vor permite studentilor sa invete si apoi sa refineze dexteritatea lor si abilitatile practice inainte de a urma procedurile pe animalele vii”, a declarat dr. Catriona Bell de la Universitatea din Ediburgh. ”Nu numai ca este o metoda mult mai sigura si mai putin stresanta pentru studenti, dar este, de asemenea o metoda de invatare, mult mai ”prietenoasa” bunastarii animalelor”.

Simulatorul ecvin si-a luat locul la Centrul International de Educare Privind Bunastarea Animala Jeanne Marching, langa simulatorul canin care permite studentilor sa exerseze injectiile, sa asculte bataile iregulare ale inimii si un simulator bovin care ajuta la descoperirea stadiului gestatiei la vaci.