Veterinari de Succes
- Detalii
- Veterinari de Succes
De la primii pași în carieră, începând chiar cu alegerea unui program de studii, suntem provocați să ne întrebăm: „Este aceasta cu adevărat meseria potrivită pentru mine?”, iar pentru a răspunde la această întrebare ne raportăm la tipare pentru a determina dacă ne potrivim într-un anumit domeniu. Ne întrebăm, pe de-o parte dacă competențele noastre sunt de ajuns pentru drumul ales, dar și dacă trăsăturile noastre de personalitate, dacă pasiunile și interesele noastre, dacă experiențele noastre se află în concordanță cu cele tipice meseriei. Aceste întrebări se leagă de două concepte: autoeficacitatea și nevoia de apartenență.
- Detalii
- Bianca Hrib
- Detalii
- Veterinari de Succes
Medicul veterinar Claudiu Iosim are o carieră de zece ani în medicină veterinară, dar de peste 20 de ani în salvarea animalelor cu sau fără stăpân. Spune că o zi reușită pentru un student la medicină veterinară sau un proaspăt angajat este acea zi în care a avut mulți pacienți și pleeacă de la clinică cu hainele murdare de păr, salivă, vomă sau urme de lăbuțe. „Este măsura care îți garantează că vei avea succes, în cariera de medic veterinar", spune medicul veterinar Claudiu Iosim.
Am discutat cu acesta despre succesul în medicina veterinară, despre planurile sale de viitor și despre ce ar trebui să știe un proaspăt absolvent de facultate care dorește să se angajeze sau să își deschidă un cabinet propriu.
- Detalii
- Iulia Cretu
- Detalii
- Veterinari de Succes
Consacrăm edițiile de anul acesta ale revistei Veterinarul Știință și Practică medicilor veterinari care s-au dedicat medicinii veterinare sociale. Au deschis cabinete veterinare în cadrul unor ONG-uri, în care, cu ajutorul donatorilor, ajută animalele de companie, pe cele fără stâpân sau ale oamenilor cu mai puține resurse financiare sau chiar pe cele sălbatice, să trăiască.
Medicul veterinar Aurelian Ștefan nu are nevoie de nici o prezentare. Este mereu la datorie, acolo unde iubitorii de câini fără posibilități financiare au nevoie de asistență medicală veterinară pentru animalele lor de companie. Am discutat cu acesta despre un subiect sensibil: depresia și sinuciderea în medicina veterinară. Am discutat despre planurile sale de viitor: dorește să deschidă șapte spitale veterinare în țară, desigur, cu o puternică componentă socială. Și am discutat despre succes, cum se obține și cu ce sacrificii.
- Detalii
- Iulia Cretu
- Detalii
- Veterinari de Succes
Medicul veterinar Andrei Lazăr a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară Timișoara, în 2014. A participat la numeroase congrese și workshopuri, în țară și străinătate, cu scopul de a se perfecționa și de a fi la curent cu noutățile din medicina veterinară. În 2020 a deschis cabinetul MediVet by Dr. Lazăr, în Dumbravița, județul Timiș. Anul acesta a inițiat o bancă de sânge în cadrul cabinetului, pentru a veni în ajutorul animalelor de companie bolnave și în același timp a colegilor medici veterinari care au nevoie de produse sangvine. Interviul realizat cu medicul veterinar Andrei Lazăr, îl puteți citi mai jos:
- Detalii
- Iulia Cretu
- Detalii
- Veterinari de Succes
Cand citesti peste 500 de recenzii pozitive legate de experienta si rezultatele pe care un cabinet veterinar le are, iti dai seama usor ca ai de-a face cu oameni dedicati si pasionati de profesia de medic veterinar. Asa ii descriu clientii pe medicii Iulia Milin si Paul Vilcu-Micu, inima Clinicii Veterinare Duovet din Timisoara. Am stat de vorba cu Iulia Milin despre cariera sa de medic veterinar, despre stomatologia veterinarasi implicarea sa in Asociatia Romana de Chirurgie Orofaciala si Stomatologie Veterinara.
- Detalii
- Iulia Cretu
- Detalii
- Veterinari de Succes
Diplomat al Colegiului American de Patologie Veterinara din 2018, Alexandru Flaviu Tabaran considera ca lipsa unui mentorship in medicina veterinara este unul din factorii pentru care in Romania si chiar in Bulgaria exista atat de putini specilisti recunoscuti la nivel european si global. Este insa optimist si spune ca oamenii buni isi vor gasi mereu calea catre a realiza ceea ce si-au propus in carierasi in viata. Are un CV impresionant cu peste 145 de articole publicate in reviste stiintifice iar in 2014 a primit chiar premiul "Best PhD Thesis in Toxicological Pathology acordat de Societatea Europeana de Toxicologie Patologica.
- Detalii
- Iulia Cretu
- Detalii
- Veterinari de Succes
Marian Taulescu a absolvit Facultatea de Medicina Veterinara Cluj-Napoca in 2007, a absolvit un master in Medicina veterinarain 2009 si a obtinut titlul de doctor in medicina veterinara in 2011. In perioada 2014-2017, a fost rezident al Colegiului European de Patologie Veterinara la Universitatea din Milano, pentru ca in februarie 2018 sa devina primul diplomat european in patologie veterinara din Romania. Și pentru ca realizarile sale nu s-au oprit aici, in iunie 2018 a fost nominalizat Ambasador al Societatii Europene de Studiu al Cancerului iar in ianuarie 2019, a deschis primul centru de rezidentiat european in domeniul patologiei veterinare din Romania, aprobat de Colegiul European de Patologie Veterinara. Interviul a fost realizat in luna ianuarie 2020, cu trei luni inainte de inceperea pandemiei. Interviul video va fi disponibil pe website-ul nostru.
- Detalii
- Iulia Cretu
Noutați Medicale GeneraleToate
-
Îngrijirea adaptată culturii: îmbunătățirea încrederii în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Un nou articol publicat de Sohaila Jafarian în Clinical Veterinary Small Medicine evidențiază...
-
Recunoașterea efectului placebo în medicina veterinară
- Echipa Veterinarul.Ro
Atunci când un câine participant la un studiu clinic privind un supliment pentru sănătatea...
-
Coaptația externă la păsări: bandaje și atele
- Echipa Veterinarul.Ro
Traumatismele ortopedice pun rareori viața în pericol. Mai întâi stabilizați pacientul prin...
Noutăți Medicale PETToate
-
Efuziunea pleurală felină: diagnosticare in house pentru cazurile de urgență
- Echipa Veterinarul.Ro
Analiza efuziunii pleurale feline în clinică, combinată cu alte teste diagnostice realizate in...
-
Boala autoimună cu implicații ale sănătății orale la animale de companie
- Monica Nita
PV este o boală autoimună erozivă și ulcerativă care afectează pielea și mucoasa bucală a...
-
Extracția carnasierului la câine - prezentare caz
- DR CIOCAN ILIE
S-a prezentat la Cabinetul Stomatologic un câine Doberman, Rex, mascul în vârstă de 10 ani,...
Noutăți Articole Specializate Business
Noua versiune a declarației unice 2025 oficializată de ANAF: Ce trebuie să știe PFA-urile
- Echipa Veterinarul.Ro
Beneficiul de netaxare pentru salariul minim brut continuă în 2025: Condiții și aplicare
- Echipa Veterinarul.Ro
Impozitul pe dividende crește la 10% pentru distribuțiile după 1 ianuarie 2025
- Echipa Veterinarul.Ro
Modificări la impozitul micro de anul acesta: plafon redus și eliminarea restricțiilor pentru consultanță și management
- Echipa Veterinarul.Ro