Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Ceva Animal Health a lansat un nou spray, despre care dezvoltatorii susțin că poate ajuta puii abia ieșiți din ouă să se adapteze la mediul înconjurător.

Produsul, cunoscut sub numele de SecureChick, conține o versiune sintetică a unui feromon cunoscut sub numele de analogul secreției uropigiene a găinii-mamă (MHUSA), pe care găinile îl produc înainte și după eclozare.

Dezvoltatorii spun că soluția poate fi pulverizată peste ouăle embrionate cu două-trei zile înainte de ecloziune pentru a ajuta puii să se adapteze.

Compania susține, de asemenea, că puii ale căror ouă au fost stropite cu soluția au prezentat mai puțină agitație și au fost mai predispuși să își exprime vocal confortul.

Sanja Horvat, managerul serviciilor de vaccinare de la Ceva, a declarat: „Complexitatea și eficiența incubatoarelor comerciale expun puii la mulți factori potențiali de stres. Administrarea SecureChick poate juca un rol în a ajuta puii de o zi să tolereze mai bine stresul și să se adapteze la noul lor mediu de creștere.

„SecureChick poate fi administrat pentru a ajuta fermele să producă pui cu un nivel ridicat de bunăstare, oferindu-le cel mai bun start în viață."

sursa:vettimes.uk