Joi, Mai 16, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:
Colegii medici veterinari din Ucraina care obtin statutul de refugiat pot profesa in orice tara membra UE sau SEE, fara a fi nevoie de derogari de la CMVRO (care nu are niciun drept legal pentru asa ceva).
In data de 3 martie 2022 Ministrii de Interne din tarile membre UE au decis pentru cetatenii din Ucraina posibilitatea acordarii statutului de „refugiat temporar" pentru o durata de un an.
Colegii medici veterinari din Ucraina care obtin statutul de refugiat din partea autoritailor romane pot profesa cu respectarea Directivei 2011/95, privind standardele referitoare la conditiile pe care trebuie sa le îndeplineasca resortisantii tarilor
terte sau apatrizii pentru a putea beneficia de protectie internationala, la un statut uniform pentru refugiati sau pentru persoanele eligibile pentru obtinerea de protectie subsidiara si la continutul protectiei acordate.
 
„CMVRO este permanent in contact cu FVE si reprezentantii colegilor nostri din Ucraina! Pana la aceasta ora nu au existat solicitari din partea colegilor din Ucraina pentru exercitarea profesiei in Romania, ci doar solicitari de ajutoare!" a aratat dr. Viorel Andronie, pe grupul de Dezbateri al medicilor veterinari de pe Facebook.