Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

La tribunalul districtual din Moscova, Kirill Plemyashov, presedintele Uniunii Comerciantilor Veterinari din Rusia a dat in judecata Ministerul Agriculturii privind neglijenta ministerului in rezolvarea statutului juridic al ketaminei, ca medicament de uz veterinar.

In solicitarea sa, Kirill Plemyashov solicita sanctionarea Ministerului si a functionarilor pentru ca acestia nu au reusit nici pana acum sa determine statutul juridic corect al ketaminei. Reclamantul se refera la o rezolutie a Guvernului din 1998 care include ketamina pe lista medicamentelor psihotrope puternice, deci a drogurilor de mare risc. Ca urmare, utilizarea ketaminei este supusa unei utilizari excesiv de restranse si in conditii stricte. In general, asa cum este stiut, ketamina este unul dintre cele mai uzuale anestezice de uz veterinar, dar in Rusia, fara o autorizatie speciala, foarte greu de obtinut poti fi acuzat imediat de trafic de droguri daca utilizezi aceasta substanta. De fapt, Kirill Plemyashov prezinta faptul ca, ketamina nu este inca inregistrata in Rusia ca si medicament de uz veterinar si prin urmare nu poate fi achizitionata de cabinetele veterinare si nici utilizata. Ca urmare a lipsei unei reglementari clare, existe nenumarati medici veterinari urmariti penal pentru utilizarea ketaminei, fiind deshise mai multe dosare de trafic de droguri de Serviciul Federal pentru Controlul Drogurilor.

Se pare ca la altii nu exista interese in circulatia medicamentului asa ca nu se inghesuie sa le autorizeze sau altele or fi cauzele nebanuite. Rusia ramana totusi aceeasi tara mare de la rasarit, nu?