Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Președintele CMVRo, dr. Viorel Andronie a trimis o sesizare către ANSVSA prin care cere verificarea vânzării de produse medicinale veterinare care se eliberează pe bază de prescripție veterinară pe patru website-uri din România.

Echipa Veterinarul.ro
30.Apr.2024

Sesizarea a venit în urma unor plângeri oficiale înregistrate la CMVRo de către medici veterinari practicieni care au indicat adresele website-urilor de pe care se pot achiziționa, fără prescripție medicală, produse precum Cestamicin Plus și 4 in 1 Mix Belgica de Werd. Cestamicin Plus este folosit, conform prospectului, pentru tratamentul bolilor puilor, E-coli, Salmonella, infecțiilor bacteriene sensibile la substanțe active((trimetroprim – sulfadiazina). 

Captură de ecran din 2024 04 09 la 11.13.54

4 in 1 mix Belgica de Werd este un produs împotriva infecțiilor intestinale și a cazurilor de paramixoviroză. Conform prezentării de pe unul din website-urile menționate, produsul dă rezultate spectaculoase în tratarea sindromului Adeno-Coli și are o  acțiune împotriva infectiilor intestinale și a cazurilor de paramixoviroza la porumbeii voiajori.

Captură de ecran din 2024 04 09 la 11.17.10

Sesizarea a fost depusă în cursul zilei de ieri, 8 aprilie 2024. Astăzi, la ora publicării articolului, pe website-urile menționate în adresa CMVRo produsele Cestamin Plus nu mai puteau fi vizualizate și nici achiziționate.