Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:
In legatura cu utilizarea produselor medicinale de uz uman, in cazul in care nu exista un produs medicinal veterinar autorizat, care sa contina substanta dorita presedintele CMVRo, dr. Viorel Andronie face urmatoarele precizari:
  1. farmaciile comunitare in baza art.37 din Legea 160/1998, sunt obligate sa elibereze orice produs de uz uman cu exceptia stupefiantelor si psihotropelor, in baza unei retete oficiale cu regim special (serie si numar) emise de catre un medic veterinar conform Ordinului 64/2012 al ANSVSA;
  2. farmaciile comunitare sunt unitati care practica comertul cu amanuntul catre persoane fizice in baza retetelor si nu pot elibera produse de uz uman catre persoane juridice, conform Legii 266/20
  3. pentru produsele din categoria stupefiantelor si psihotropelor multe farmacii comunitare onoreaza retetele cu timbru sec emise de catre medicii veterinari, altele nu, invocand lacunele legislative actuale. Exista un proiect de HG in dezbatere, care dupa aprobare trebuie urmat de un ordin comun al a ANSVSA si MS, un ordin de modificare a Ordinului 64/2012 pentru a corecta lucrurile.
  4. CMVRO a facut toate demersurile necesare si speram ca in cel mai scurt daca se aproba proiectul de HG sa se rezolve aceasta problema.S-au facut demersuri pentru a vedea care este posibilitatea aprovizionarii cabinetelor/clinicilor/spitatelor veterinare cu produse de uz uman din depozitele farmaceutice umane.