Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Comisia Europeana a acordat autorizatie de introducere pe piata companiei Boehringer Ingelheim pentru primul produs din industrie destinat terapiei astmului ecvin sever. 

Aservo Equihaler (solutie de inhalare a ciclesonidelor) este rezultatul sinergiilor dintre companiile pharma din domeniul uman si companiile pharma din domeniul sanatatii animalelor si marcheaza o premiera in medicina ecvina - pana acum nu a fost autorizata pentru utilizarea la caii cu astm sever nici o terapie cu inhalator. 

Noul inhalator este conceput special pentru utilizarea la cai si include un maner ergonomic, o maneta de dozare pentru usurinta manevrarii de catre utilizator si un adaptor pentru nara ecvinelor. Ingredientul activ este ciclesonida - un corticosteroid activat direct in plaman, care reduce inflamatia cailor respiratorii inferioare, asociata cu astmul ecvin sever. 

Erich Schoett, seful departamentului de ecvine la nivel global din companie Boehringer Ingelheim a declarat: „Tratarea astmului sever ecvin poate fi o provocare pentru medicii veterinari si pentru proprietarii de cai care se straduiesc sa gaseasca modalitati sigure si eficiente de a ajuta caii sa respire”. „Aducerea pe piata a unui tratament nou, sigur si eficient este ceva de care putem fi cu adevarat mandri”, a mai adaugat acesta. Aservo EquiHaler urmeaza sa fie disponibil pentru medicii veterinari din UE in acest an.