Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Medici veterinari de libera practica din toata tara au suspendat incepand de ieri activitatea si au pichetat sediile Directiilor Sanitare Veterinare Judetene. Acestia sunt nemultumiti de faptul ca nu sunt respectate prevederile legale conform carora medicii veterinari cu contracte de concesiune si contracte de acord cadru ar fi trebuit sa primeasca 10.000 lei lunar pentru o serie de activitati specifice profesiei incepand cu luna august a acestui an. Desi au intrat in vigoare normele de aplicare ale legii, aceasta nu este repectata iar plata facturilor depuse de medicii veterinari nu a fost efectuata. Mai mult, plata deconturilor aferente actiunilor contractate cu DSVSA-urile judetene este in intarziere in unele judete, fara a mai pune la socoteala faptul ca tarifele pentru acestea nu au mai fost majorate din 2013. 

Medici veterinari din peste 28 de judete si-au suspendat activitatea pe o durata nedeterminata, o parte din acestia urmand a picheta zilnic sediul Directiilor Sanitar veterinare pentru a atrage atentia autoritatilor asupra situatiei disperate in care se afla medicina veterinara din mediul rural. Medicii veterinari din tara au atras atentia astazi ca nu au primit  echipamentele de protectie pentru prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV2 si a virusului pestei porcine africane desi activitatea lor in aceasta perioada nu s-a sistat. Medicii veterinari s-au plans de asemenea de faptul ca a fost adoptata o procedura pentru realizarea inspectilor din exploatatiile nonprofesionale care excede legislatiei in vigoare, care introduce atributii si competente m.v..lp.i care exced legii, care introduce activitati suplimentare in cadrul aceluiasi tarif.

Medicii veterinari intentioneaza sa picheteze zilnic sediile DSVSA in grupuri de 5-6 persoane, cu respectarea regulilor de protectie sanitara. Incepand cu 9 noiembrie, cate 5 membri ai Consiliului National al Colegiului Medicilor Veterinari (presedinti si vicepresidinti de filiala) vor picheta sediul ANSVSA. Medicii veterinari intentioneaza sa notifice DSVSA-urile judetene cu privire la suspendarea activitatilor contractate cu acestea si sa intensifice campaniile de informare a opiniei publice cu privire la situatia dezastruoasa in care se afla medicina veterinara din mediul rural. 

Deconturile pe legea 236/2019 trebuie depuse in continuare

"Toti beneficarii contractelor aflate in derulare pentru actiunile contractate cu D.S.V.S.A vor respecta si vor depune in continuare deconturile si documentele justificative, conform Legii 236/2019 si O.U.G 117/2020. Facturile vor fi depuse doar de catre cei care sunt inregistrati cu plata T.V.A la incasare si cei care nu sunt platitori de T.V.A. Fiecare filiala judeteana a CMV se va implica pentru ca beneficarii contractelor aflate in derulare pentru actiunile contractate cu D.S.V.S.A sa actioneze in instanta pentru obtinerea drepturilor prevazute de Legea 236/2019 si O.U.G 117/2020.", a aratat presedintele CMVRo, dr. Viorel Andronie intr-o postare pe un grup de socializare al medicilor veterinari. 

Totodata, acesta a mai aratat ca actiunile de protest ale medicilor veterinari vor continua pana cand banii sunt in conturile medicilor veterinari de libera practica si pana cand procedura de inspectii in exploatatii este modificata, indemnand medicii veterinari sa nu storneze facturile aferente lunii august si sa depuna somatie de plata. 

"Colegii cu acorduri-cadru care nu au semnat acte aditionale sau nu vor semna, depun deconturile si vor solicita banii in instanta. Mentionati pe actele aditionale:semnarea nu echivaleaza cu renuntarea la drepturile prevazute de Legea 236/2019 si OUG 117/2020!", a explicat presedintele CMVRo. 

sursa foto: Facebook

 protest bacau

foto: Protest al medicilor veterinari in fata DSVSA Bacau

 veterinari protest constanta

foto: protest medici veterinari Constanta

medici veterinari gorj protest
 

foto: protest medici veterinari GORJ

 protest alba

foto: protest medici veterinari ALBA

 

 protest arges

foto: protest medici veterinari Arges

 protest bihor

foto: protest medici veterinari Bihor

protest botosani

 

foto: protest medici veterinari Botosani

protest maramures

 

foto: protest medici veterinari Maramures

protest mures

 

foto: protest medici veterinari Mures

 protest neamt

foto: protest medici veterinari Neamt

protest olt

 

foto: protest medici veterinari Olt

protest sibiu

 

foto: protest medici veterinari Sibiu

protest vaslui
 

 

foto: protest medici veterinari Vaslui