Miercuri, Iulie 02, 2025

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Potrivit cercetarilor danezi, factorii care sporesc riscul mortalitatii la scroafele din unitatea de lactatie sunt culoarea palida a vulvei, slabiciunea corporala si prezenta ulcerelor de decubit.

Potrivit cercetarilor danezi, factorii care sporesc riscul mortalitatii la scroafele din unitatea de lactatie sunt culoarea palida a vulvei, slabiciunea corporala si prezenta ulcerelor de decubit.


Acestea au fost rezultatele unui studiu efectuat de cercetatori de la Universitatea Aarhus privind mortalitatea la scroafe, o problema majora in productia de porci din toata lumea. In acest studiu, echipa de oameni de stiinta a folosit analize logistice multivariabile ierarhice pentru a investiga diversi factori de risc pentru mortalitate la scroafa si la marimea turmei in turme din adaposturi pentru scroafe gestante.

Au fost folosite 3652 de scroafe gestante si 1266 de scroafe la lactatie din 34 de efective de scroafe. A fost efectuata o examinara clinica dupa 16 semne clinice pentru fiecare scroafa iar informatiile despre factorii genetici au fost
 obtinute prin interviuri. Au fost folosite
si inregistrarile fermelor pentru a obtine informatii daca scroafele au murit
 subit sau au fost eutanasiate in termen 
de 3 luni de la examenul clinic. Factori i
care sporesc mortalitatea la scroafe au
fost podelele solide, prezenta muscatu
rilor la nivelul vulvei si refuzul de a sta
atunci cand sunt abordate. Diferentele 
dintre variatiile dintre turme au fost
 mici. Asadar, concluziile pot fi aplicate 
in general pentru scroafele provenind
 din turme cu sistem de adaposturi.

Noutați Medicale Generale

Noutăți Medicale PET

Noutăți Articole Specializate Business


 

Acreditare CMVRO