Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Dechra Veterinary Products a lansat Finilac pentru tratamentul pseudogestatiei la catele. Dechra spune ca Finilac inhiba secretia de prolactina a glandei hipofizare si prin urmare, inhiba toate procesele dependente de prolactina, ceea ce inseamna ca poate suprima si lactatia la catele si la pisicile femele. 

Finilac, care contine cabergolina (50 micrograme/ml) este prezentat ca un lichid care poate fi administrat oral sau in alimente. Este disponibil in flacoane de 3ml, 10 ml, 15 ml si 25 ml, cu seringi de 1 ml si 2,5 ml incluse in fiecare ambalaj pentru a asigura dozarea exacta. 

Doza este de 0,1 ml/kg greutate corporala o data pe zi, timp de patru pana la sase zile consecutive, in functie de gravitatea starii clinice. Inhibarea maxima a secretiei de prolactina se realizeaza dupa patru pana la opt ore. 

Brand Manager-ul Dechra, Carol Morgan, a declarat: „O sarcina falsa poate fi o afectiune deranjanta pentru un animal si proprietarul sau, astfel ca Finilac ofera o abordare noua pentru cazurile cu simptome mai severe care necesita interventie veterinara”. 

„Este usor de administrat, fie direct, fie amestecand cu alimente si nu este necesar sa fie transportat sau pastrat in frigider, ceea ce il face ideal ca tratament „acasa” si care poate fi administrat de catre proprietari”.