Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

"Stomatologia Veterinara a mai bifat un eveniment de succes la Timisoara! Maratonul Workshopurilor de Stomatologie Veterinara, organizate de Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) al fost tinut pe parcursul a doua zile 9 -10 Aprilie 2021 in orasul Timisoara.

Au participat, medici veterinari si studenti dornici sa afle totul despre sanatatea dentara a animalelor de companie.

Subiectul abordat a fost „Optiuni terapeutice si profilaxie in boala parodontala”. Intalnirile de pe parcursul celor doua zile de desfasurate, au continut atat cursuri, cat si parte practica. Astfel, daca in prima zi a conferintei s-a discutat despre consultul stomatologic fara anestezie, consultul stomatologic cu anestezie, completarea fisei stomatologice, instrumentarul de uz stomatologic, detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional, ingrijirea orala acasa sau extractia dintilor de lapte persistenti si in ce situatii se fac extractiile dentare: dintii de lapte persitenti, fracturi dentare, paradontoza, resorbtia
dintilor la feline, precum si anestezia locala, extractia dentara simpla si chirurgicala, in a doua zi a avut loc partea practica, care a vizat consultul stomatologic (Proba de transiluminare, Proba cu substanta de contrast , Proba periodontala si Proba de miscare), completarea fisei, detartrajul – scalare, periere, polisare, extractia dintilor de lapte persistenti, prezentarea instrumentarului de uz stomatologic, anestezia
locoregionala, extractia dentara simpla, extractia dentara chirurgicala, crearea lamboului mucogingival, alveolotomia si gingivoplastia.

Toate acestea au fost posibile datorita Dr. Iulia  MilinDVM MSc, dr. Dan Sebastian DVM MSc si colegilor sai Dr Raluca Zvorasteanu DVM MSc PhD Lectr.Univ., Dr.Elena Nenciulescu DVM MSc.
„Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD) reprezentata prin cei patru medici vetetinari mentionati mai sus si isi propune ridicarea nivelului de practica stomatologica in cabinetele veterinare obisnuite si uniformizarea serviciilor de stomatologie, respectarea unor reguli si etape astfel incat toate animalele de companie sa beneficieze de cele mai bune tratamente dentare si sa se bucure de dinti sanatosi cat mai mult timp posibil", a spus dr.Milin Iulia vicepresedinte RSVD.