- Detalii
- 2009
Ordinul 59/2009
Ordinul 59/2009 pentru modificarea anexei nr. 9 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 93/2008
Status: Acte în vigoare
Ordinul 59/2009 din 2009.09.18
Status: Acte în vigoare
Versiune de la: 18 septembrie 2009
Intră în vigoare:
28 septembrie 2009 An
Ordinul 59/2009 pentru modificarea anexei nr. 9 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 93/2008
Dată act: 14-sept-2009
Emitent: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
Conținut ordin
Văzând Referatul de aprobare nr. 2.870 din 17 august 2009, întocmit de Direcţia economică şi financiar-contabilă din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
având în vedere prevederile art. 10 lit. b), art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
ţinând cont de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor, republicată,
luând în considerare prevederile Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 882/2004/CE privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L165/1 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare, şi ale Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 178/2002 de stabilire a principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 31 din 1 februarie 2002, cu amendamentele ulterioare,
în baza Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 853/2004/CE de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L139/55 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare, precum şi a Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 854/2004/CE de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L139/83 din 25 iunie 2004, cu amendamentele ulterioare,
În temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,
preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:
Art. I
- Anexa nr. 9 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 93/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 768 din 14 noiembrie 2008, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. II
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la 10 zile de la publicare.
-****-
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Marian Zlotea |
ANEXĂ:TARIFE pentru autorizarea sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală
(- Anexa nr. 9 la norma sanitară veterinară)
Partea |
Unitatea |
Tarif de autorizare lei /unitate /obiectiv |
I |
Unităţi cu activităţi generale: |
|
Depozit frigorific .......................................................................................................... |
339 |
|
Unitate de reambalare ................................................................................................... |
565 |
|
Piaţă agroalimentară, piaţă angro, hală pentru desfacerea produselor de origine animală .......... |
339 |
|
II |
Carne de ungulate domestice: |
|
Abator ........................................................................... |
565 |
|
Unitate de tranşare .......................................................................... |
452 |
|
III |
Carne de pasăre şi lagomorfe: |
|
Abator de păsări ........................................................................ |
565 |
|
Unitate de tranşare carne pasăre ................................................... |
452 |
|
IV |
Carne de vânat de crescătorie: |
|
Abator ........................................................................................... |
565 |
|
Unitate de tranşare carne de vânat .................................................................... |
452 |
|
V |
Carne de vânat sălbatic: |
|
Unitate de manipulare .................................................... |
452 |
|
Unitate de tranşare ....................................................... |
339 |
|
VI |
Carne tocată, preparată şi carne separată mecanic: |
|
Unitate pentru producerea cărnii tocate ................................................. |
452 |
|
Unitate carne preparată ..................................................... |
452 |
|
Unitate carne separată mecanic .......................................................... |
452 |
|
VII |
Produse din carne: |
|
Unitate de procesare .......................................................................... |
565 |
|
VIII |
Moluşte bivalve vii: |
|
Centru de colectare moluşte bivalve vii ........................................................ |
339 |
|
Centru de purificare moluşte bivalve vii ............................................................. |
339 |
|
IX |
Peşte şi produse din pescuit: |
|
Vas fabrică ....................................................................................... |
565 |
|
Vas congelator ............................................................................... |
565 |
|
Unitate produse proaspete din pescuit ........................................... |
565 |
|
Unitate de procesare produse din pescuit ..................................... |
565 |
|
Piaţa de licitaţie .............................................................................. |
452 |
|
Piaţa de desfacere .......................................................................... |
452 |
|
X |
Lapte şi produse din lapte: |
|
Centru de colectare a laptelui ....................................................................... |
113 |
|
Unitate de procesare a laptelui ca materie primă ........................................... |
565 |
|
Unitate de procesare a produselor lactate ......................................................... |
500 |
|
XI |
Ouă şi produse din ouă: |
|
Centru de ambalare a ouălor ................................................................. |
339 |
|
Unitate de producere ou lichid .......................................................... |
565 |
|
Unitate de procesare ouă .......................................................................... |
565 |
|
XII |
Picioare de broască şi melci: |
|
Unitate de procesare pulpe de broască şi melci ............................................... |
565 |
|
XIII |
Grăsimi animale şi untură: |
|
Centru de colectare grăsimi animale ................................................... |
339 |
|
Unitate de procesare grăsimi animale ............................................ |
565 |
|
XIV |
Stomacuri prelucrate, vezici şi intestine: |
|
Unitate de procesare stomacuri, vezici şi intestine ............................................... |
565 |
|
XV |
Gelatină: |
|
Centru de colectare materii prime pentru gelatină ........................................ |
339 |
|
Unitate de procesare materii prime pentru gelatină ...................................... |
565 |
|
XVI |
Colagen: |
|
Centru de colectare materii prime pentru colagen ........................................... |
339 |
|
Unitate de procesare materii prime pentru colagen ........................................ |
565 |
|
XVII |
Alte activităţi: |
|
Unitate de prelucrare miere şi produse apicole ............................................. |
500 |
|
Unitate de producere a produselor compuse ........................................... |
400 |
|
Şlep ........................................................................................................ |
339 |
|
Vagon frigorific ................................................................................................. |
339 |
|
Navă pescador ............................................................................................. |
339 |
|
Aeronavă ............................................................................................. |
339 |
|
Mijloace auto specializate .................................................................. |
100 |
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 625 din data de 18 septembrie 2009
Descărcă ordinul și anexele
Textul întreg al ordinului, cât și anexele asociate, dacă este cazul, pot fi descărcate folosind butonul de mai jos.
- Detalii
- Daniel Agape