Joi, Ianuarie 16, 2025

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Ordinul 59/2009 pentru modificarea anexei nr. 9 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 93/2008

Status: Acte în vigoare

 

Ordinul 59/2009 din 2009.09.18

Status: Acte în vigoare

Versiune de la: 18 septembrie 2009

 

Intră în vigoare:

28 septembrie 2009 An

 

Ordinul 59/2009 pentru modificarea anexei nr. 9 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 93/2008

Dată act: 14-sept-2009

Emitent: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

 

Conținut ordin

Văzând Referatul de aprobare nr. 2.870 din 17 august 2009, întocmit de Direcţia economică şi financiar-contabilă din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

având în vedere prevederile art. 10 lit. b), art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

ţinând cont de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor, republicată,

luând în considerare prevederile Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 882/2004/CE privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformităţii cu legislaţia privind hrana pentru animale şi produsele alimentare şi cu normele de sănătate animală şi de bunăstare a animalelor, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L165/1 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare, şi ale Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 178/2002 de stabilire a principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei alimentare, de instituire a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei produselor alimentare, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 31 din 1 februarie 2002, cu amendamentele ulterioare,

în baza Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 853/2004/CE de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L139/55 din 30 aprilie 2004, cu amendamentele ulterioare, precum şi a Regulamentului Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 854/2004/CE de stabilire a normelor specifice de organizare a controalelor oficiale privind produsele de origine animală destinate consumului uman, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L139/83 din 25 iunie 2004, cu amendamentele ulterioare,

În temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 130/2006 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:

 

Art. I

- Anexa nr. 9 la Norma sanitară veterinară privind procedura de autorizare sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 93/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 768 din 14 noiembrie 2008, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

 

Art. II

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la 10 zile de la publicare.

-****-

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,

Marian Zlotea

 

ANEXĂ:TARIFE pentru autorizarea sanitară veterinară a unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi/sau distribuie produse de origine animală

(- Anexa nr. 9 la norma sanitară veterinară)

Partea

Unitatea

Tarif de autorizare lei /unitate /obiectiv

I

Unităţi cu activităţi generale:

 

Depozit frigorific ..........................................................................................................

339

Unitate de reambalare ...................................................................................................

565

Piaţă agroalimentară, piaţă angro, hală pentru desfacerea produselor de origine animală ..........

339

II

Carne de ungulate domestice:

 

Abator ...........................................................................

565

Unitate de tranşare ..........................................................................

452

III

Carne de pasăre şi lagomorfe:

 

Abator de păsări ........................................................................

565

Unitate de tranşare carne pasăre ...................................................

452

IV

Carne de vânat de crescătorie:

 

Abator ...........................................................................................

565

Unitate de tranşare carne de vânat ....................................................................

452

V

Carne de vânat sălbatic:

 

Unitate de manipulare ....................................................

452

Unitate de tranşare .......................................................

339

VI

Carne tocată, preparată şi carne separată mecanic:

 

Unitate pentru producerea cărnii tocate .................................................

452

Unitate carne preparată .....................................................

452

Unitate carne separată mecanic ..........................................................

452

VII

Produse din carne:

 

Unitate de procesare ..........................................................................

565

VIII

Moluşte bivalve vii:

 

Centru de colectare moluşte bivalve vii ........................................................

339

Centru de purificare moluşte bivalve vii .............................................................

339

IX

Peşte şi produse din pescuit:

 

Vas fabrică .......................................................................................

565

Vas congelator ...............................................................................

565

Unitate produse proaspete din pescuit ...........................................

565

Unitate de procesare produse din pescuit .....................................

565

Piaţa de licitaţie ..............................................................................

452

Piaţa de desfacere ..........................................................................

452

X

Lapte şi produse din lapte:

 

Centru de colectare a laptelui .......................................................................

113

Unitate de procesare a laptelui ca materie primă ...........................................

565

Unitate de procesare a produselor lactate .........................................................

500

XI

Ouă şi produse din ouă:

 

Centru de ambalare a ouălor .................................................................

339

Unitate de producere ou lichid ..........................................................

565

Unitate de procesare ouă ..........................................................................

565

XII

Picioare de broască şi melci:

 

Unitate de procesare pulpe de broască şi melci ...............................................

565

XIII

Grăsimi animale şi untură:

 

Centru de colectare grăsimi animale ...................................................

339

Unitate de procesare grăsimi animale ............................................

565

XIV

Stomacuri prelucrate, vezici şi intestine:

 

Unitate de procesare stomacuri, vezici şi intestine ...............................................

565

XV

Gelatină:

 

Centru de colectare materii prime pentru gelatină ........................................

339

Unitate de procesare materii prime pentru gelatină ......................................

565

XVI

Colagen:

 

Centru de colectare materii prime pentru colagen ...........................................

339

Unitate de procesare materii prime pentru colagen ........................................

565

XVII

Alte activităţi:

 

Unitate de prelucrare miere şi produse apicole .............................................

500

Unitate de producere a produselor compuse ...........................................

400

Şlep ........................................................................................................

339

Vagon frigorific .................................................................................................

339

Navă pescador .............................................................................................

339

Aeronavă .............................................................................................

339

Mijloace auto specializate ..................................................................

100

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 625 din data de 18 septembrie 2009

 

Descărcă ordinul și anexele

Textul întreg al ordinului, cât și anexele asociate, dacă este cazul, pot fi descărcate folosind butonul de mai jos.

 

 

Acreditare CMVRO