Marți, Aprilie 29, 2025

Exclusiv pentru Medici Veterinari

ORDIN nr. 122 din 18 octombrie 2010 pentru modificarea anexei nr. 4 la Norma sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor privind procedura de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a activitatilor de obtinere si de vanzare directa si/sau cu amanuntul a produselor alimentare de origine animala sau nonanimala, precum si a activitatilor de productie, procesare, depozitare, transport si comercializare a produselor alimentare de origine nonanimala, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 111/2008
Vazand Referatul de aprobare nr. 539 din 10 septembrie 2010, intocmit de Serviciul juridic, legislatie si contencios si Directia economica din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
avand in vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5), precum si ale art. 48 alin. (7) din Ordonanta Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitatii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 215/2004, cu modificarile si completarile ulterioare,
n temeiul art. 3 alin. (3) si al art. 4 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si a unitatilor din subordinea acesteia, cu modificarile ulterioare,
presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor emite urmatorul ordin:
Art. I

- Anexa nr. 4 la Norma sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor privind procedura de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a activitatilor de obtinere si de vanzare directa si/sau cu amanuntul a produselor alimentare de origine animala sau nonanimala, precum si a activitatilor de productie, procesare, depozitare, transport si comercializare a produselor alimentare de origine nonanimala, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 111/2008, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 895 din 30 decembrie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. II

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
-****-
p. Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor,
Corneliu Ceica
ANEXÇ⌐: TARIFE pentru inregistrarea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a unitatilor de vanzare directa sau vanzare cu amanuntul

(- Anexa nr. 4 la norma sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor)
Nr. crt.
Unitatea
Tariful de inregistrare- lei/unitate -
1.
Carne, lapte si produse din lapte

Carmangerie, macelarie, centru de sacrificare a pasarilor si/sau a lagomorfelor la nivelul fermei sau al exploatatiei, centru de prelucrare a laptelui
327 -persoane juridice10 -persoane fizice
Centru de colectare a vanatului salbatic
218
2.
Peste si produse din pescuit, miere si alte produse din miere si oua pentru consum

Centru de colectare a pestelui, magazin de desfacere a pestelui, pescarie, centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, centru de extractie, colectare a mierii si a altor produse apicole, centru de colectare a oualor
218
Ambarcatiune de pescuit, stupina, magazin de desfacere a mierii de albine si a altor produse apicole
109
3.
Unitati de alimentatie publica si unitati de comercializare a alimentelor si unitati care desfasoara alte activitati in domeniu Restaurant, indiferent de specific, laborator de cofetarie si/sau patiserie, pensiuni turistice, unitati de vanzare prin internet, statie de spalare si dezinfectie a mijloacelor de transport
327
Pizzerie, cantina, cofetarie/patiserie, magazin alimentar, depozit alimentar, catering
218
Hipermarket/supermarket
546
4.
Activitati de prelucrare si conservare a fructelor si legumelor

Unitati de prelucrare a cartofilor si de productie a produselor din cartofi in scop alimentar
218
Unitati de conservare si fabricare a sucurilor/concentratelor de fructe si legume
218
Unitati de fabricare a produselor alimentare din fructe si legume (inclusiv gemuri, marmelade si jeleuri)
218
5.
Activitati de fabricare a uleiurilor si a grasimilor vegetale si animale

Unitati pentru productia si prelucrarea uleiurilor vegetale brute si rafinate
327
Unitati pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor pentru tartine si a grasimilor de gatit combinate
327
Unitati pentru productia fainei oleaginoase nedegresate
218
6.
Activitati de fabricare a produselor de morarit, amidonului si produselor din amidon

Unitati de morarit si macinat
218
Unitati pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun si a premixurilor
327
Unitati pentru fabricarea amidonului, glutenului, a glucozei, siropului de glucoza si a maltozei
218
Unitati pentru macinarea legumelor
218
7.
Activitati de fabricare a altor produse alimentare

Unitati pentru fabricarea painii, produselor proaspete si conservate de patiserie, produselor proaspete si uscate de panificatie, placintelor, checurilor, tartelor, biscuitilor, piscoturilor, prajiturilor conservate, fabricarea produselor pentru gustari dulci sau sarate etc.
327
Unitati pentru fabricarea zaharului, a produselor zaharoase, gumei de mestecat, a ciocolatei si produselor din cacao etc.
327
Unitati pentru fabricarea macaroanelor, taiteilor, cuscusului, pastelor fainoase si a altor produse fainoase similare
218
Unitati pentru prelucrarea cafelei, ceaiului si fabricarea condimentelor
327
Unitati pentru fabricarea preparatelor alimentare omogenizate si alimentelor dietetice
327
Unitati pentru fabricarea produselor alimentare congelate
218
Unitati pentru fabricarea altor produse alimentare de origine nonanimala neclasificate in alta parte
218
Unitati de fabricare a produselor alimentare confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de fructe si alte parti de plante - confiate, deshidratate, uscate, glasate sau cristalizate)
218
Unitati pentru productia, procesarea si comercializarea ciupercilor
218
8.
Activitati de fabricare a bauturilor Unitati pentru fabricarea alcoolului etilic de fermentatie si a bauturilor alcoolice distilate
327
Unitati pentru fabricarea vinului, cidrului si a altor vinuri din fructe
327
Unitati pentru fabricarea berii, a maltului si a altor bauturi nedistilate obtinute prin fermentare
327
Unitati pentru fabricarea de ape minerale si bauturi racoritoare nealcoolice
327
9.
Alte activitati

Unitati de ambalare si/sau imbuteliere a produselor alimentare de origine nonanimala
218
Unitati de fabricare a inghetatei
218
Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine nonanimala
327
Depozit pentru seminte de consum
218
Unitati de comercializare a produselor alimentare de origine nonanimala congelate
327
Unitati de producere a ambalajelor pentru produsele alimentare ce vin in contact cu alimentele
109
Mijloc de transport al produselor de origine nonanimala
109
Publicat in Monitorul Oficial cu numarul 713 din data de 26 octombrie 2010

 

Acreditare CMVRO