Miercuri, Noiembrie 29, 2023

Website dedicat exclusiv  ♥️ medicilor veterinari  ♥️

Camerun a fost lovit de o epidemie noua de pesta porcina africana (ASF). Zona de Nord din Camerun se confrunta cu boala, raportandu-se ca un numar 100.000 de animale ar putea fi pierdut din cauza ASF. Boala a fost prezent in tara in luna decembrie a anului trecut si cu toate acestea, se credea a fi fost sub control.

Tara este din nou confruntata cu un noul focar, care a dus la sacrificarea a sute de porci. "Am avut peste 200 de porci gata pentru piata si au fost de planificati expedierea acestora in sudul tarii atunci cand dezastrul a lovit, aproximativ cu doua saptamani in urma. Animalele brusc a inceput sa moara si apoi autoritatile emis o interdictie privind circulatia a porcilor, au venit si au ucis toate animalele mele, peste 300 de animale. Nu stiu unde ma duc de aici ", a declarat fermierul Robert Ngaikoumi. In prezent nu exista nici un vaccin pentru pesta porcina africana, si exista temeri ca boala ar putea evolua spre Ciad si Nigeria.

sursa: pigprogres.net

Ultimele apariții editoriale

Suntem deosebit de încântați să vă prezentăm ultimele apariții editoriale publicate sub sigla Revistele Veterinarul acreditate de Colegiul Medicilor Veterinari din România cu 15 puncte