Luni, Aprilie 29, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Succesul avut in 2010 cu proiectul Ambulante pentru Veterinari ne-a motivat sa demaram in acest an un ambitios proiect de sustinere a cabinetelor veterinare in incercarea lor de a se dota si de a-si eficientiza activitatea. In 2010 am ajutat in mod direct la realizarea a peste 12 proiecte de finantare pentru achizitia de ambulante veterinare si dotarea acestora.

Am identificat furnizori deosebiti care au sprijinit si sprijina in continuare acest proiect. Am reusit sa creionam proiecte prin a caror dotare sa ajute efectiv in activitate un medic veterinar. Echipa care a realizat acest proiect si dotarile cuprinse in ele a muncit serios cateva luni bune. Identificarea partenerilor, verificarea pe teren a echipamentelor, cautarea altor parteneri, etc. Pana si testarea masinilor a luat ceva timp si efort. A fost o munca de echipa. Inimosii colegi din P.M.V.P.R. au pus umarul la construirea unui fundament pentru viitoarele proiecte ale organizatiei de sustinere a membrilor sai. Trebuie amintiti domnii doctori Bogdan Novenschi, Ilie Muscalu, Fanica Lefter si desigur colega noastra ne-medic veterinar Iulia Cretu. Pe baza experientei acumulate a aparut in acest an proiectul Finantari pentru Veterinari.

Nu trebuie sa uitam nici contributia avuta de Presedintele P.M.V.P.R., dl. Bogdan Novenschi, prin ale carui actiuni s-a reusit modificarea conditiilor care au stat la baza realizarii caietului de sarcini si a punctajelor din cadrul finantarii, aspecte amintite la timpul respectiv. Proiectul consta in oferirea suportului tehnic pentru toti cei care doresc sa isi achizitioneze o ambulanta, sa doteze ambulanta sau cabinetul sau chiar sa isi construiasca un cabinet. P.M.V.P.R. si firma de consultanta, in urma negocierilor avute, au cazut de acord ca fiecare doritor, membru al P.M.V.P.R., sa plateasca doar 200 de euro pentru proiectele tip realizate, urmand ca restul sumei sa fie deductibila din valoarea totala a proiectului si sa fie suportata din fondurile europene.

Pentru non-membri costurile de realizare ale unui proiect variaza intre 600 si 1.500 euro. in cazul in care se doreste construirea sau amenajarea cabinetului, atunci costurile aces tea sunt suplimentate cu o suma care se negociaza in functie de proiect si care presupune plata unor studii realizate de arhitect, topometrist sau specialistul in structuri. Nu sunt costuri mari, dar ele sunt necesare. Proiectele pregatite pentru acest an sunt: 1. Ambulante veterinare Acest tip de proiect include o autoutilitara de teren cu doua portiere amenajata pentru depozitarea si transportul echipamentelor medicale care sa permita efectuarea unor minime analize si interventii. Exista trei niveluri de dotare in functie de valoarea finala a proiectului. Masinile recomandate sunt Toyota Hilux, Mitsubishi L200 sau orice alta utilitara cu doua portiere, posibil si Dacia. 2. Dotare cabinete veterinare Acest modul este destinat cabinetelor medicale care doresc doar dotarea cu echipamente si intrumentar medical veterinar. Exista de asemenea trei variante de dotare functie de suma care se doreste a fi investita si tipul de afacere veterinara. 3. Cabinete Veterinare in cadrul acestui modul de proiect exista doua variante: realizare cabinet medical veterinar nou sau reamenajare cabinet.

Prima varianta presupune adoptarea unei solutii ingenioase realizata pe baza de containere care poate fi adaptata pentru orice tip de cabinet medical veterinar. Avantajele acestei solutii sunt multiple si vor fi explicate pe larg celor care solicita acest tip de proiect. Al doilea modul se refera la amenajarea sau reamenajarea cabinetului existent. Desigur ca acest tip de proiect este ceva mai consistent din punct de vedere al costurilor legate de consultanti deoarece presupune multe studii si multe avize.

Este recomandat ca in cazul in care optati pentru un astfel de proiect sa incepeti imediat, deoarece este costisitor ca timp de realizare. Exista si variante cumulate intre aceste tipuri de proiecte. Daca doriti, se poate realiza chiar si un proiect complex cu ambulanta, cabinet veterinar nou si dotare. Totul este hotarat de dumneavoastra. Noi si consultantii va vom prezenta cele mai potrivite solutii pentru afacerea dumneavoastra.