Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Fie ca esti inca in scoala sau te gandesti sa iti schimbi cariera, iata cateva sfaturi care te vor ajuta in cariera veterinara - ca medic veterinar, asistent sau tehnician. 

Iata cum:

1. Ofera-te voluntar sau cauta de lucru la un cabinet veterinar, pentru a putea sa iti creezi o impresie despre cariera de care esti interesat si despre cum este sa lucrezi cu animalele - atat cele bolnave cat si cele sanatoase. Experienta practica poate fi o cerinta obligatorie de admitere la unele scoli veterinare din afara tarii.
2. Alte modalitati de a explora oportunitatile ar fi voluntariatul la un adapost local sau la o asociatie de protectie a animalelor, pentru a vedea cum gestioneaza comunitatea in care traiesti animalele ”nedorite”.
3. Exprima-ti interesele in ceea ce priveste cariera cu stafful. Intreaba-i despre cariera lor, ce le place, ce le displace, ce training este necesar si satisfactia personala in ceea ce priveste alegerea carierei. Aceasta este o metoda minunata de a invata si de a-ti largi orizonturile despre ce tipuri de joburi sunt disponibile.
4. Daca nu esti sigur pe o anumita sarcina pe care trebuie sa o indeplinesti sau nu te pricepi sa raspunzi la o intrebare a clientului, cere ajutor. Mai bine ceri ajutor decat sa risti sa daunezi sanatatii unui animal sau sa dezinformezi un client.
5. Fa o cercetare despre scolile si colegiile veterinare care sunt in tara si in alte tari. Vezi care sunt conditiile de admitere, care sunt costurile facultatii, care sunt punctele tari si cele slabe ale fiecarei institutii de invatamant. Aceasta cercetare te va ajuta sa iti formezi o idee despre oportunitatile pe care le vei avea la scoala si dupa terminarea acesteia.
6. Alatura-te asociatiilor veterinare - locale, regionale sau nationale.
7. Calitatea de membru in aceste organizatii include practicienii, tehnicienii, asistentii, studentii la medicina veterinara, dar nu cred ca se limiteaza la acestea.
8. Cel mai important: nu lasa pe nimeni sa te opreasca, si nici un NU sa te deznadajduiasca. Fa tot ce este posibil pentru a-ti atinge scopul, studiaza, lucreaza si insista.

Trucuri ce te vor ajuta:

1. Profita de resursele in ceea ce priveste cariera pe care ti le ofera scolile, colegiile, facultatile si secretariatele acestora.
2. Munca la mai mult de un singur cabinet veterinar/adapost te va ajuta sa iti formezei o idee buna despre mediul in care vei lucra la absolvirea facultatii. Tine un jurnal cu toate experientele prin care treci.
3. Daca te simti in stare, cere mai multe responsabilitati la locul de voluntariat pentru a putea sa inveti lucruri noi la locul de munca.