Duminică, Aprilie 28, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Decanul Facultatii de Medicina Veterinari Iasi din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ”Ion Ionescu de la Brad”, prof. univ. dr. Zaharia Oprean a decedat in cursul noptii trecute in spital, in urma unei boli fulgeratoare. 

Profesorul va fi inmormantat sambata , la ora 10.00, la Cimitirul "Sfintii Petru si Pavel". Trupul  lui va fi depus la Biserica "Sf. Nicolae" din Copou. Inainte de a fi inmormantat, cortegiul format din membrii mediului academic iesean va trece si pe la Universitatea Agronomica.

Domnul profesor era in fruntea facultatii de medicina veterinara de la Iasi din 2008. Zaharia Oprean a fost unul din cei mai respectati profesori din medicina veterinara din Romania. 

 S-a nascut pe 2 ianuarie 1953, in orasul Orastie, judetul Hunedoara. Era casatorit si avea doi copii. A absolvit Colegiul National "Aurel Vlaicu" din Orastie, iar in 1979 - Facultatea de Medicina Veterinara, USAMV, Iasi. In 1997 acesta a obtinut titlul de doctor in stiinte Medicale, domeniul Medicina Veterinara, specializarea Morfologie normala si patologica.