Sâmbătă, Aprilie 27, 2024

Exclusiv pentru Medici Veterinari

Rezumat:

Poate ca unul din motivele pentru care multi dintre noi ne-am uitat la desenele animat Dumbo, un film clasic Disney, este faptul ca avem un loc special in inima destinat elefantilor, mai ales puilor acestora.

pui elefant 1

Acest lucru face ca filmul Fundatiei Amboseli de Protectie si Conservare a Elefantilor sa fie unul foarte special.pui elefant 3

pui elefant 4

Un pui de 8 luni a ramas blocat intr-un put din parcul national Amboseli din Kenya, in timp ce mama sa, Zombe era incapabila sa il ajute.

pui elefant 5

 

pui elefant 6

Din fericire, fundatia a aflat de incident si a trimis doua jeepuri sa ajute puiul de elefant. Operatiunea de salvare a inceput dimineata, mama elefant fiind alungata de catre paznici de la locul accidentului.

pui elefant 7

La inceput, echipa s-a chinuit sa ataseze o sfoara in jurul puiului de elefant aflat in groapa adanca de 1.5 metri in timp ce apa scazuta a facut ca franghia sa pluteasca la suprafata.

pui elefant 8

 

pui elefant 9

 

Intr-un final, salvatorii au reusit sa imobilizeze elefantul si sa lege franghia de un jeep, pentru a putea scoate in siguranta animalul.

 

Ceea ce a urmat a fost o adevarata provocare. Apoi, odata scos, puiul a lasat in urma sa o dara de praf si s-a intalnit cu mama sa, imbratisandu-se cu trompele.

pui elefant 11